't Bottertje
Lid worden
't Bottertje
Lid worden

Algemeen

Bedrijf in Beeld

Geen dure leaseauto’s, wel de goedkoopste aanbieder van tegels

Volendammers dolblij met kwaliteit en service van Tegeloutlet Purmerend

De ene aanbieder van tegels is nog enthousiaster over zijn eigen product dan de andere. Eén ding is in elk geval zeker: een betere prijs-/kwaliteitsverhouding en service dan bij Tegeloutlet Purmerend vind je in Nederland niet snel. ,,En daar zijn veel Volendammers al achter”, verzekert Barry van den Berg.

‘Doordat we weinig kosten hebben,
kunnen we de tegels veel goedkoper
aanbieden dan andere bedrijven’

De oprichter en eigenaar van Tegeloutlet heeft inmiddels vier showrooms verspreid over het land. ,,Vijf jaar geleden ben ik begonnen in Schagen. Vanuit daar ben ik een extra zaak gestart in Purmerend en later ook in Hoofddorp en Joure”, vertelt Van den Berg, wiens zaak in Purmerend deze maand twee jaar bestaat. ,,In Schagen had ik al veel Volendammers als klant en dat is in Purmerend zo gebleven. Ze komen vaak tegels halen voor de schuur. Wat ik een tijd lang niet heb begrepen, is dat ze in jullie dorp ook de wanden van de schuur betegelen. Geloof me, dat doen ze in geen enkele andere plaats in Nederland. Maar ik vind het geweldig bedacht”, lacht de nuchtere Noord-Hollander.
Beloond
Het is niet vreemd dat veel mensen uit onze gemeente naar de zaak van Van den Berg in Purmerend rijden om tegels uit te zoeken. Er hangt een bepaalde huiselijke sfeer, je wordt er gastvrij ontvangen en daarnaast vind je er topkwaliteit tegels voor een aantrekkelijke prijs. ,,Dat is ook meteen ons concept. We zitten niet op een A-locatie, beschikken over een simpel ingerichte winkel, rijden niet in dure leaseauto’s en hebben zo min mogelijk personeel”, somt Van den Berg op. ,,Daardoor komt het op drukke dagen wel eens voor dat klanten een uur moeten wachten voordat ze worden geholpen, maar daarvoor word je uiteindelijk rijkelijk beloond. Doordat we weinig kosten hebben, kunnen we de tegels hier 40 tot 50 procent goedkoper aanbieden ten opzichte van andere bedrijven. En we leveren dezelfde kwaliteit. Sneller kun je het dus niet verdienen.”
Vakspecialist
Van den Berg zit al 25 jaar in het vak. Voordat hij vijf jaar terug zijn eerste filiaal in Schagen opende, werkte hij vooral voor bedrijven waar de tegels wél hoog geprijsd waren. ,,Daar lagen de producten dan in van die dure kasten, met grote bouwlampen erop”, blikt hij terug. ,,Nu heb ik ze gewoon los in de winkel liggen. Je kunt ze mee naar buiten nemen, je mag ze gratis mee naar huis nemen ter controle. Als je ze eenmaal op je eigen vloer neerlegt, ziet het er namelijk altijd anders uit dan in de winkel.”
Dat is ook de reden waarom de tegelspecialist niets voelt voor een webshop. ,,We hebben net een nieuwe website online waar mensen een glimp kunnen opvangen van hoe de tegels eruitzien. Maar als je tegels echt gaat verkopen via internet, dan valt het altijd tegen in de praktijk. Je kunt een tegel nooit zó goed fotograferen dat-ie op het origineel lijkt. Je moet een tegel voelen. Je moet hem zien, live in de winkel. Je moet erover kunnen praten met een vakspecialist. Dat kan op internet allemaal niet.”
Moeilijk verslijtbaar
Wat Van den Berg wel opvalt, is dat veel mensen nog steeds denken dat hij alleen outlettegels verkoopt. Dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan zijn bedrijfsnaam. ,,Maar dat soort producten hebben we juist alleen heel soms. Dat zijn dan de tegels waarvan we de laatste pallets inkopen tegen een heel aantrekkelijke prijs, zodat onze klanten nog meer mogelijkheden hebben”, verduidelijkt Van den Berg. ,,Doorgaans kopen we alles in bij één groothandel en doordat we een grote speler zijn, kunnen we hoge kortingen bedingen. Bovendien kunnen we van één tot 10.000 meter leveren. En vaak is alles op voorraad, zodat we het binnen 24 uur kunnen afleveren op de plek waar de klant dat wil.”

‘Als onze klanten tegels overhouden,
mogen ze die zelfs terugbrengen en
krijgen ze hun geld terug’

De producten die Tegeloutlet verkoopt, komen meestal uit Duitsland, Italië en Spanje. Het zijn allemaal A+-tegels, wat betekent dat ze heel moeilijk verslijtbaar zijn. ,,Ze zijn twee keer zo hard gebakken als normale tegels”, legt Van den Berg uit. ,,Ze kunnen tegen vorst, olie, frisdrank en noem het allemaal maar op. Kwalitatief is het dus geweldig en we hebben ontzettend veel verschillende soorten; van keuken-, woonkamer-, badkamer- en toilettegels tot mozaïek, keramisch, betonlook en leisteenlook.”
Hij glimlacht: ,,Ja, ik ben echt een vakidioot. Zelfs als ik ergens in een toilet sta te plassen, kijk ik even hoe-ie betegeld is. Dat straal ik ook uit in de winkel. Mensen zeggen vaak dat ze enthousiast van me worden.”
Service
Mocht er onverhoopt wél iets aan de producten van Tegeloutlet mankeren, dan hecht Van den Berg altijd nog veel waarde aan een goede service. ,,Daar gaan we heel ver in”, beweert de eigenaar. ,,Als onze klanten tegels overhouden, mogen ze die zelfs terugbrengen en krijgen ze hun geld terug. Normaal gesproken geldt dat voor twee tot drie dozen, maar afgelopen week kwam er ook iemand met zeven pakketten. Daar zit ik natuurlijk niet op te wachten, maar we doen het wel. Ook dat is een stukje service.”
En dat wordt gewaardeerd door de klanten. Op basis van 81 beoordelingen scoort Tegeloutlet een gemiddeld rapportcijfer van een 9,2. Wat ook opvalt, zijn de positieve recensies over de zoon van de eigenaar: Jack. ,,Hij draait sinds 1 januari mee en komt begin volgende maand in vaste dienst”, straalt Van den Berg. ,,Mensen vinden het een fijne jongen, ze vragen naar hem en gunnen het hem. Nu hebben ze het nog over Barry en z’n zoon Jack. Straks wordt het Barry en Jack. En als het over een paar jaar Jack en Barry wordt, dan kan papa naar huis. Maar wel met een gevoel van trots.”

Tegeloutlet Purmerend
Flevostraat 66, 1442 PZ Purmerend
0299-633701
info@tegeloutletpurmerend.nl
www.tegeloutletpurmerend.nl

|Doorsturen

Uw reactieNieuw-Volendam in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Laatste vacatures

Meest gelezen

Laatste reacties