't Bottertje
Lid worden
't Bottertje
Lid worden

Algemeen

Tour de Celeb met Kees Tol vanavond (woensdag) op NPO 1

In Tour de Celeb fietsen 6 bekende Nederlanders een echte Tour de France-etappe om zo donateurs te werven voor de Nierstichting en onderzoek naar de genezing van nierziekten te versnellen.

Musicalster Carolina Dijkhuizen, Olympisch schaatskampioen Esmee Visser, presentator Jaap Jongbloed, presentator Kees Tol, acteur Leo Alkemade en journalist Tijs van den Brink fietsen een officiële Tour de France-etappe.

De etappe is 169 kilometer lang met 4 ongekend steile beklimmingen, waarvan één uit de buitencategorie. Ze krijgen 2 maanden de tijd om keihard te trainen voor de grootste sportieve uitdaging van hun leven: de 169 kilometer lange fietstocht door de Franse Alpen.

De bekende Nederlanders gaan in teams van 3 de strijd met elkaar aan. Ze worden begeleid door coach Leontien van Moorsel, Maarten Tjallingii (ambassadeur van de Nierstichting en mental coach) en sportarts Guido Vroemen.

Daarnaast worden de bekende Nederlanders ieder gekoppeld aan een nierpatiënt waar ze voor gaan fietsen. Deze 6 nierpatiënten weten alles van strijd, van vallen én weer opstaan. Tijdens de loodzware weg naar de finish van de etappe zullen zij de fietsers mentaal bijstaan.

Tour de Celeb wordt mede mogelijk gemaakt door de Nierstichting.

Woensdag 18 juli
20.30 uur
NPO 1

Herhaling op maandag 23 juli 2018 om 14:00 uur NPO 2 (hh)

|Doorsturen

Uw reactieNieuw-Volendam in beeld


Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Laatste vacatures

Meest gelezen

Laatste reacties