't Bottertje
Lid worden
't Bottertje
Lid worden

Algemeen

Buschauffeurs voeren actie met “Ik wil niet zeiken maar wel een plaspauze’

Buschauffeurs, gesteund door vakbond FNV Streekvervoer, hielden afgelopen donderdag een ludieke actie voor een langere pauze. Veronika Teunissen, Jolien de Graaf Bierbrauwer (van FNV Streekvervoer) en buschauffeur Roy Hoebe reden met een auto met aanhanger met daarop een dixie-toilet achter de streekbussen aan om zo te protesteren tegen de steeds korter wordende pauzes.

Actie werd gevoerd in Hoorn, Edam-Volendam, Zaandam en Amsterdam. Daarbij werden aan de passagiers flyers uitgedeeld met het waarom van de actie. De reizigers toonden alle begrip voor deze actie. In de plaatsen waar actie gevoerd werd, werden tv-opnames gemaakt en de dagbladen (zoals De Telegraaf) maakten er verslagen van. Bij het busstation aan de Singelweg te Edam werden opnames gemaakt voor TV Noord-Holland.

|Doorsturen

Sjoof

2017-12-17 14:43:04

Zo zo, die glibber loopt hier ook tussen namens de buschauffeurs en de vakbond. Hij moest zich kapot schamen dat hij zich voordoet als vertegenwoordiger van een groep werkenden, aangezien hij zelf meer "ziek" thuis zit dan dat hij achter het stuur te vinden is. Hij is inmiddels ook nog executeur testamentair (lees: lijkenpikker) tegenwoordig, las ik in een rouwadvertentie. Ach ja, daar heeft hij toch tijd genoeg voor, want werken doet 'ie niet, de kantjesloper.

Uw reactie