Algemeen

‘Ik krijg sterk het gevoel dat onze buurt wordt verwaarloosd’

Doolhof-bewoners zien hun wijk ‘verpauperen’

Het Volendamse erfgoed ‘het Doolhof’ wordt verwaarloosd. Dat menen enkele bewoners van de wijk. Ze wijzen erop dat delen van de bestrating zijn verzakt, waardoor er vaak wateroverlast ontstaat. Daarbij neemt men soms waar dat mensen struikelen over uit stekende stenen, als het donker is. Stenen waartussen op veel plaatsen een aanzienlijke hoeveelheid onkruid groeit. De buurtbewoners zeggen verder dat de kwaliteit en veiligheid van de trappen naar de dijk te wensen overlaat. Kortom, er is volgens hen sprake van achterstallig onderhoud in de wijk. Een buurt die door veel toeristen wordt bezocht.
Door Laurens Tol

Carla Steyn (68) woont al veertig jaar op het Doolhof, samen met haar man Hubert Knuvelder. De laatste jaren heeft zij het aantal groepen toeristen in haar wijk drastisch zien toenemen. Ze vindt dat de gemeente Edam-Volendam meer tijd en geld zou moeten steken in het beter presenteren van het Doolhof. ,,De wijk wordt neergezet als een ‘authentiek stukje Volendam’. Er komen hier dan ook ontzettend veel mensen. Ik vind dat je er dan als gemeente voldoende tijd en geld in moet stoppen. En niet tegen ons bewoners zeggen als wij ergens over klagen: ‘Dan had je hier maar niet moeten gaan wonen’. Dat zeiden ze dus letterlijk tegen ons”, vertelt Carla.

‘Dan had je hier
maar niet moeten
gaan wonen;
dat zeiden ze dus
letterlijk tegen ons’

|Doorsturen

Suzanne

2020-03-01 18:13:26

Echt een ongelooflijk Dom en verwacht antwoord vanuit de gemeente, maar als de toeristen wegblijven en er niet zoveel GELD binnenkomt dan is er paniek in de tent want daar draait het allemaal om ,wij burgers worden niet gehoord niet alleen om dit soort issues maar ook ernstigere dingen worden niet gehoord ,,jaaa als je met advocaat of andere instantie komt dan opeens wordt er naar je geluisterd dan wel opeens .

Mirella Heimgartner

2020-03-02 08:41:36

Ook ik heb meerdere keren geklaagd over de verlichting en de bestrating. Ik woon tussen de meerzijde en de dijk in. De straten zijn verzakt waardoor er regenwater langs mijn huis blijft liggen. En de steegjes en achterplaats is donker waardoor het vooral in het weekend een plak is waar uitgaanders graag hun behoefte doen, dealen of sexen. Ze zijn één keer komen kijken en kreeg als antwoord: "ach dat valt toch wel mee" 

Verlichting konden ze sowieso niets aan doen want er ligt daar geen electrakabel waar ze verlichting op aan kunnen sluiten. En thats it....

Daar sta je dan met je bek vol tanden.

De politie raadde mij aan om hekken te plaatsen maar hielden  er geen rekening mee dat dit niet mag ivm bereikbaarheid hulpdiensten.

Fred

2020-03-02 14:53:35

Daar weten wij hier in Oosthuizen alles van. Op klachten inzake bijvoorbeeld verkeer diverse keren een klacht ingediend , ook aan de burgermeester en zg verkeer deskundige. Krijgen geen gehoor, dus klachten worden eenvoudig weggemoffeld of nietig verklaard. Ook de bestrating laat te wensen over.

Jaap

2020-03-05 12:37:40

Er moet eerst een ongeval gebeuren voordat de gemeente iets doet

Fred

2020-03-06 08:33:12

Helemaal mee eens Jaap.

Uw reactie