't Bottertje
Lid worden
't Bottertje
Lid worden

Algemeen

Eerste schaatsles voor jeugd ging vrijdag van start

Vrijdag is voor de 27e keer de jeugdschaatscursus van IJsclub Volendam van start gegaan. Ook nu is er weer veel animo voor onder de jeugd, want liefst 218 kinderen hebben zich er voor opgegeven.

Vrijdag, vlak voor het vertrek van de bussen vanaf het parkeerterrein van het Marinapark, kwamen Sandra Plat en Hilda Koning van nemass-deboer en Regio Bank met dozen vol oranje schaatsmutsen aanlopen. Voor de tiende keer zijn deze mutsen gesponsord door nemassdeboer.
Naast 218 jongens en meisjes die schaatsles krijgen, zijn er in totaal 80 trainers/begeleiders mee met het jeugdschaatsen. In totaal 17 schaatslessen worden gegeven. Daarnaast zijn er extra activiteiten. Als eerste komt op vrijdag 24 november Sint Nicolaas naar de schaatsbaan.

|Doorsturen

Sijmen Wikkel

2017-10-18 03:07:52

Gelukkig is er geen sprake van kuddegedrag in Volendam...

Grutter

2017-10-20 12:36:59

Wat is hier mis mee? Het is toch goed dat zoveel kinderen lekker sportief bezig zijn, en leren schaatsen. Ieder is trouwens vrij om er aan mee te doen of niet. Hulde aan alle vrijwilligers en sponsors die dit mogelijk maken.

Sijmen Wikkel

2017-10-20 15:40:46

Hou toch op, schei toch uit, Grutter. Ik heb het niet over het schaatsen op zich, maar over de kuddegeest en de groepsdwang (waar zoveel problemen in het dorp uit voortvloeien). Sporten, maar ook bijv. evenementen, zoals het Light festival in Amsterdam, Sail, Sensation, etc. ... ALLES moet met z’n ALLEN en TEGELIJK. Het liefst ook allemaal met dezelfde 316 naar Amsterdam zodat het er niet in past en dan erg hard schreeuwen en zo vaak mogelijk "je kút" roepen. Het lijkt wel of Volendammers niet durven als ze niet met z’n allen zijn. Bij welke etnische groep waar ze zo’n hekel aan hebben zien ze dat ook weer terug? Juist ja! Leuk restaurantje geweest? Zet het op FB want heel Volendam moet erheen natuurlijk. Het Wapen van Munster in De Rijp kon het twee jaar geleden niet aan en draaide op Volendammers aan lange tafels (alleen op zaterdagavond natuurlijk). Nu komt daar geen Volendammer meer en gaan ze allemaal naar de Beuqz in Monnickendam. Wel allemaal achter elkaar aan rijden en op elkaar wachten als de colonne in het midden rood licht heeft gehad, want anders raken ze de weg kwijt. Zielig gewoon (als je er tenminste autonoom over na kunt denken). Snap je een beetje wat ik bedoel, Grutter. Of past dat niet in je Volendammer groepsgedachte?

Grutter

2017-10-22 00:41:54

Beste Sijmen, wat sport betreft is vermeend kuddegedrag best positief;) Maar met de voorbeelden die je aanhaalt heb je volkomen gelijk. Zo zijn er wel meer zaken, zoals het massaal op vakantie gaan naar dezelfde vakantiebestemmingen Bijv. Ik kijk er van afstandje naar en moet er eigenlijk wel om lachen, gelukkig voer ik  al jaren mijn eigen koers. Er zijn natuurlijk ook genoeg zelfstandig opererende Volendammers die weten uit te blinken in de muziek, sport of bedrijfsleven bijv. En zeer recent Mona Keizer die het tot staatssecretaris heeft geschopt in het nieuwe (overigens horror) kabinet Rutte 3.

Sijmen Wikkel

2017-10-22 03:14:03

Grutter, je vult mijn rijtje voorbeelden feilloos aan met het noemen van de beruchte Volendammer vakantiekolonies. Volslagen lachwekkend inderdaad... je voelt dus bijzonder goed aan waar ik het in maatschappelijk opzicht over heb. Wat ik dan wel weer vreemd vind, is dat je in het massaal door de ijsclub VD80 laten schaatsen van jonge kinderen niet het voorkneden en inmasseren van het Volendammer kuddegedrag herkent, net als daar bijvorbeeld het Slobbeland- en recentelijk ook het Waterdamkamp zijn bijgekomen om de after-bouwvak parties alvast voor te bereiden. En als je je kinderen niet aan dergelijke massahysterie mee laat doen, wordt er over je gepraat. Ziekelijk is het. Laat wethouder Vincent Tuijp gewoon eens bij het begin beginnen en zich eerst eens buigen over dit soort Volendammer cultuurfundering (of liever: -ondermijning) alvorens zich bezig te houden met de zitjesproblematiek, die hij in mijn ogen nooit en te nimmer succesvol als een losstaand fenomeen de kop in zal kunnen drukken... zelf al haalt hij er een Groenlands model bij.

Sijmen Wikkel

2017-10-22 03:17:29

Excuses voor de taalfoutjes:

* bijvoorbeeld

* zelfs

Uw reactie