Algemeen

Examenfeest van het DBC

Woensdag was het de laatste ‘lesdag’ voor alle leerlingen van de examenklassen van het Don Bosco College. Het is al enkele jaren traditie dat er dan een galafeest wordt gehouden. De dames waren allen gekleed in prachtige galajurken en de heren keurig netjes in het pak.

’s Middags waren er al de nodige party’s en om 17.30 uur ging het Examenfeest in De Bühne van start, als afsluiting van de DBC-tijd. Op woensdag 13 juni worden de uitslagen van de examens verwacht, dus er volgt nog een weekje spanning met afwachten voor de leerlingen die examen hebben gedaan.

|Doorsturen

Sijmen Wikkel

2018-06-05 00:09:41

Ja, gezellig feessie was het! De plaatselijke Julianaweg liep om een uur of tien 's avonds vol met gastjes die niet meer op hun benen konden staan. Ik neem aan dat op dit feest waar de alcoholische drank rijkelijk vloeide, ook HAVO examinanten (17 jaar) uitgenodigd en aanwezig waren. Snap dus niet zo goed waarom deze tent die avond niet op last van de burgemeester dichtgetimmerd is door politie of BOA's. Was deze bijeenkomst trouwens georganiseerd onder de vlag en het toezicht van het DBC? Daar mogen dan wel eens raadsvragen over gesteld worden. En wethouder Tuijp maar proberen de drankcultuur in Volendam aan te pakken. Vincent Petje, sterkte man!

Geit

2018-06-05 10:17:10

Beeehehhehehhehhh

hond

2018-06-05 10:20:47

blafblaf

Simon a.k.a. Sijmen Wikkel

2018-06-05 12:45:44

Hahaha, blijkbaar gaan Volendammers dieren nadoen als ze niets zinnigs meer weten in te brengen nadat ze geconfronteerd worden met hun eigen domme kuddegedrag en hun collectieve drankprobleem. Dom volk. Geen wonder dat de kerk hier nog zo lang voet aan de grond heeft weten te houden.

Aap

2018-06-05 14:28:26

Hopsakeetje, daar komt de aap uit de welbekende mouw. Volendammers zijn maar “dom volk” volgens de altijd vrolijke en lieve Wikkel. Wat is het toch een fijne gast. De hele dag openingetjes zoeken om op de site van de NIVO die domme Volendammers zwart te maken. Zielepiet! Ga wat nuttigs doen met je leven...

Sijmen (jawel)

2018-06-05 17:20:17

@domme dierentuin

Je kunt het benoemen van dom (zelfs heel dom) kuddegedrag natuurlijk makkelijk 'zwart maken' noemen. Dan ben je er van af en dan hoef je het verder niet over het probleem te hebben dat ik in mijn eerste reactie aankaart. Reageer daar nu eens inhoudelijk op. Wat vind jij er van dat er jaar in jaar uit een schoolfeest georganiseerd word voor 17- en 18-jarigen waar volop alcohol geschonken/genuttigd wordt en waar (te) jonge slachtoffers van de Volendammer drank- en feestcultuur stomdronken over straat zwalken? Vind je dat normaal dan? Of is deze confrontatie te pijnlijk en moeten we het er gewoon maar niet over hebben?

Joop

2018-06-05 18:08:12

Ik ben het helemaal met de heer Wikkel eens, als er moet worden opgetreden tegen drankgebruik onder (zeer jonge) minderjarigen zijn de bevoegde instanties keer op keer in geen velden of wegen te bekennen. Voorafgaand aan het feest in de Buhne werd er alvast ingedronken en zeer luidruchtig gefeest door deze minderjarige scholieren in een voor de zoveelste keer illegaal geplaatste feesttent op openbaar terrein op het Middengebied. Met dank aan het bedrijf feestverhuur Volendam. 'Koppen in het zand en struisvogelen maar', is het credo bij onze gemeente, polite en boa's.   

Kees

2018-06-05 21:13:38

Het gaat niet alleen om deze “inhoudelijke“ reactie, maar om al jouw reacties bij elkaar. Lees ze eens na. Zielig gewoon. Uit de hoogte en altijd vol afkeer van volendam en het domme volk en nog dommere gewoontes. 

Vind je het gek dat je dergelijke reacties krijgt. Kritiek geven is ook een gave. Jij bezit die niet. 

Neemt niet weg dat ik me volledig aansluit bij de strekking van de eerste reactie en die van Joop. Maar dat betweterige toontje. Zum kotsen.

Sijmen (again)

2018-06-05 22:22:18

@Kees

Het gaat natuurljk in eerste instantie altijd om de inhoud. De rest is bijzaak. De domme dierentuin alhier reageert niet op de inhoud. Domweg omdat de domme dierentuin geen spiegel voorgehouden wil krijgen en de harde waarheid niet onder ogen wil zien. Dus wordt Sijmen een beetje cynisch. En... misschien is er wel een betweterig en hooghartig toontje nodig om een discussie over een walgelijke en zelfdestructieve cultuur van een betweterig, anarchistisch en eigenwijs volkje (wat ik op mijn beurt dan weer 'zum kosten' vind) los te maken en op gang te brengen.

Sijmen (again)

2018-06-05 22:25:48

Correctie... 'zum kotsen'

Theo Lambregts

2018-06-06 13:53:36

@Sijmen

Weet je wie ook vond dat zijn wereldbeeld,politieke voorkeur en moraal dogmatisch was en een hekel had aan mensen die het niet met hem eens waren?

Sijmen Wikkel

2018-06-06 15:18:54

@Theo

Nou, als ik je beschrijving zo lees, dan moet dat haast wel een Volendammer zijn geweest! Maar even serieus: wat kinderachtig om met dit soort rond-de-hete-brei-draaiende raadspelletjes de discussie te vertroebelen.

Reageer nu gewoon eens op de vraag die ik eerder stelde: Wat vind je er van dat er jaar in jaar uit een schoolfeest georganiseerd word voor 17- en 18-jarigen waar volop alcohol geschonken/genuttigd wordt en waar (te) jonge slachtoffers van de Volendammer drank- en feestcultuur stomdronken over straat zwalken? Vind je dat normaal dan?

Geef daar nou gewoon eens antwoord op.

Kees

2018-06-06 18:03:41

Kijk, zo kan het ook. Het lukt je wel.. Een terechte vraag, op een normale manier gesteld (eerste zin even buiten beschouwing gelaten, alle begin is moeilijk). Ipv alle volendammers over 1 kam te scheren. Misschien krijg je op deze manier wel een antwoord. 

Theo Lambregts

2018-06-07 03:49:46

@wikkel: wanneer een (bijna)volwassen persoon beslist dat hij/zij alcohol nuttigt op een feest, respecteer ik dat. Betuttelen en denken dat je voor anderen moet bepalen hoe zij leven is zo misplaatst hoogmoedig.

Dat er baby’s ongevraagd genitaal verminkt worden, op hun 9e uitgehuwelijkt en zwaar worden onderdrukt, vind ik vele malen stuitender. Over achterlijke cultuur en jouw selectieve verontwaardiging inzake jeugd gesproken.

Kees

2018-06-12 22:37:17

Het is wel verdacht rustig. Hij zal toch niet op vakantie zijn? Of zou Wikkel nu pas beseffen dat het niet om 14-jarigen gaat maar om (bijna)volwassenen? Een echte vent geeft zijn ongelijk ook toe. 

Het ging hem uiteraard helemaal niet om t zeiken. Zeiken om te zeiken.. Het zal toch niet? 

We wachten het af.  

Uw reactie