't Bottertje
Lid worden
't Bottertje
Lid worden

Algemeen

Struiken geplaatst bij appartementenflat De Griend

Bij appartementenflat De Griend en Vomar Voordeelmarkt in de Broeckgouw is er geregeld overlast van hangjongeren. Al diverse keren zijn er vernielingen aangericht en laten ze veel rotzooi achter.

Ook houden ze zich geregeld op voor de entree van de flat, waar fietsen voor de toegangsdeur worden gestald. Geregeld is er geklaagd bij de gemeente of hier niet wat aan de overlast gedaan kan worden.
Om in ieder geval ervoor te zorgen dat er niet meer met brommers en fietsen over het voetpad voor de entree gereden kan worden, zijn dinsdag en woensdag door de gemeente struiken bij de flat geplant, zodat dit een beetje afgeschermd is. De bewoners van De Griend zijn er erg blij mee en ze hopen zo minder overlast te hebben.

|Doorsturen

T, van Voren

2017-04-18 03:18:42

Ja, die jeugd, dat weet wat. Krijgen portemonnees vol met geld mee van hun "ouders" om maar van ze af te zijn (want ze zijn zo lief en dat doen ze anders nooit hoor). In de parkeergarage daar onder de Vomar is het al geen haar beter. Er worden zakken snoep en blikken energiedrank of pakken yoghurttroep gekocht. Niet om te consumeren, maar om de boel te bevuilen. Zelfs geparkeerde auto's worden bevuild, gewoon uit pure hufterigheid. Er wordt ook gepist in allerlei hoeken. De stank is op sommige plaatsen niet te harden. Maar gek genoeg nog nooit één handhaver of politieagent gezien daar, behalve dan de wijkagent die soms een bespreking heeft in het CJG, maar ook niet meer doet dan lullen, koffie drinken en wegkijken van de groeiende problemen die er toch echt zijn in deze jonge wijk. Zal wel nooit anders worden... is blijkbaar het makkelijkst voor ze.

mark veldhuizn

2017-04-18 10:47:22

de jeugd van tegenwoordig moet buitenprportioneel streng!!!worden aangepakt,vroeger kreeg je gewoon een paar,niet nis te verstane klesten,voor je knutsen,nu mag je je kinderen,niet eens een donderpreek geven,dan,heb je al problemen,met jeugdzorg.

saskia tol-veen.

2017-04-18 12:13:25

ik geef mark gelijk,dat uitschot,moet bij de kern worden aangepakt,gewoon opsluiten en zelf!!!laten opdraaien,voor de gemaakte kosten,zodat,het niet,van onze belasingcenten afgaat.

mark veldhuizen.

2017-04-18 13:59:23

je hebt gelijk saskia tol-veen,de jeugd mar vernielen en bevuilen en wij maar betalen,mooi niet,laat de jeugd het zelf maar ophoesten en betalen.

Bewoner De Griend

2017-04-24 00:21:29

Ik woon zelf in een koopflat in dit appartementengebouw aan de kant van de Harlingenlaan. De overlast is erger dan in het artikel wordt beschreven. Het voor deuren en ramen langslopen en fietsen is nog het minst erge. Er is hier meer aan de hand. Jongeren kopen zo plakkerig mogelijke en zo moeilijk mogelijk te verwijderen rotzooi in de supermarkt (zoete popcorn, Haribo snoepjes, Redbull, Danoontje/yoghurt, etc.) en bevuilen daarmee doorgangen, ingangen, stoepen, muren en de parkeergarage. In de parkeergarage wordt (zoals dhr./mevr. Van Voren al schreef) ook bijna dagelijks geürineerd en soms zelfs gepoept! Dit wordt voor een belangrijk deel in de hand gewerkt doordat de parkeergarage wemelt van de hoeken, nissen, tussenmuren en gangetjes waarin en waarachter asocialen ongestoord en ongezien hun gang kunnen gaan. Bij de hoofdingang van de Vomar en om de hoek bij de bushalte zitten vaak jongeren langdurig op vensterbanken te schreeuwen en tegen muren te tikken en te schoppen, wat veel geluidsoverlast en irritatie geeft bij de mensen die erboven wonen. De hoeveelheid zwerfval in de wijde omgeving neemt schrikbarende vormen aan. De supermarkt neemt hierin geen enkele verantwoordelijkheid, behalve dan dat er vuilnisbakken staan met de tekst dat ze ‘supporter van schoon’ zijn. Op de inrit van de parkeergarage ‘spelen’ vaak kinderen die zich met stepjes, rolschaatsen, fietsen, segways, skate-/waveboards of zelfs winkelwagentjes op volle snelheid naar beneden laten rollen. Al een paar keer eentje bijna onder mijn auto gehad. Ongelukken zijn nog niet gebeurd, maar dit is een kwestie van tijd. Het VvE-bestuur slaapt en houdt zich alleen bezig met het maandelijks aanvullen van de VvE-kas. Er is een bewonerscommissie opgericht die wat actiever is en die al zeker anderhalf jaar overlegt met verschillende partijen als gemeente/CJG, politie, vastgoedbedrijf en commerciële huurders, maar de overlast neemt toe i.p.v. af. Enige vorm van toezicht of handhaving blijft uit. De geplaatste struikjes en de smeekbrief op een nooduitgang van de supermarkt gaan de problemen niet oplossen.

mark veldhuizen.

2017-04-24 18:52:01

het wordt tijd,dat,er beveiligingscamera's komen te hangen,in en vooral,buiten,de parkeergarage,waarbij de dienst cameratoezicht,van de politie kan meekijken,kunnen ze dat tuig gelijk in de kraag vatten en de gemaakte schade laten betalen.want,als ze genoeg geld hebben,om troep te maken,hebben ze ook genoeg geld,om het op te ruimen.

Uw reactie