Algemeen

Uitreiking Fietsdiploma’s bij laatste les van Fietsclinic

Door Toerclub Volendam en Wielervereniging Beet-it Volendam is weer een Fietsclinic georganiseerd voor de jeugd. Er was veel animo voor want de 7 fietslessen werden door 17 kinderen gevolgd.

Door W.V. Beet-It werden aan de jongens en meiden racefietsen beschikbaar gesteld en rond sporthal De Seinpaal vonden de lessen plaats o.l.v. Jaap Visser (Dakhaas). Zaterdag was de laatste les en vóórdat een rondje naar Warder gekoerst werd, kreeg de fietsjeugd uit handen van Sijmen Runderkamp een fietsdiploma uitgereikt.
Met deze Fietsclinics hopen de organisatoren dat er kinderen zijn die doorgaan met de wielersport, zodat er een jeugdteam opgezet kan worden dat deelneemt aan de koersen.

|Doorsturen

saskia sumtrn-veen

2016-05-29 19:25:42

nu maar hopen,dat de jeugd,het geleerde,ook in de praktijk brengen.de jeugd rijdt nogal gevaarlijk.

Sijmen Wikkel

2016-06-01 12:11:54

De organisatie is in elk geval lekker bezig. Auto op de bushalte geparkeerd (met een parkeerterrein binnen handbereik) en ze laten de kinderen tegen de richting in wegrijden vanaf de verhoogde stoeprand van een... bushalte. Super, mannen! Goed voorbeeld doet goed volgen, zullen we maar zeggen.

saskia sumtrn-veen

2016-06-01 17:55:21

u heeft inderdaad gelijk,ook de ouders,zouden op les moeten,om hun kroost veilig door het verkeer te loodsen,wer aan de winkel dus.

case

2016-06-01 20:41:05

Vroeger had je dit niet, toen moesten we zelf naar school lopen of fietsen. De kinderen zijn tegenwoordig veel te veel verwend.

Sijmen Wikkel

2016-06-02 03:21:21

@saskia sumtrn-veen

Dit gaat niet over een gewoon verkeersdiploma zoals kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool krijgen als ze verkeersexamen hebben gedaan. En de volwassenen op de foto zijn ook geen ouders die daar normaal gesproken bij assisteren. Dit zijn mensen van de Wielervereniging die beter zouden moeten weten en hun pupillen zouden moeten inprenten vooral NIET van een bushalte de weg op te rijden (en al helemaal niet tegen de rijrichting in) en zelf hun auto niet op een halte zouden moeten parkeren. Slecht voor de fietsjes ook nog, die verhoogde stoeprand bij haltes. Maar ja, in Volendam hebben we onze eigen "regels". En die worden ons kroost blijkbaar zelfs door verenigingen met de paplepel ingegoten.

saskia sumtrn-veen.

2016-06-02 19:54:53

sorry voor mijn te snelle oordeel,maar,het feit blijft,dat er beter opgelet moet worden,vooral in het verkeer.en dan met name met kinderen.

saskia sumtrn-veen.

2016-06-06 10:57:03

nu ik 7 maanden zwanger ben,van mijn 3e en 4e baby,vind ik het erg gevaarlijk,om te fietsen,met mijn 2 dochtertjs,door volendam.

Uw reactie