Algemeen

Bedrijf in Beeld

Verslaafd aan het sluiten van deals en het vieren van succes

Volendams-getint NGage Recruitment zoekt vers bloed om positie in de markt verder te versterken

Het moment waarop de deal is beklonken en het succes met z’n allen wordt gevierd, werkt verslavend voor de werknemers van NGage Recruitment. Met een team van vooral Volendammers en West-Friezen heeft het bedrijf zich binnen een paar jaar op de kaart gezet als een toonaangevend werving- en selectiebureau op het gebied van IT. Om hun positie verder te versterken, zijn ze momenteel op zoek naar nieuw talent. ,,Het is een beroep dat soms best heftig is, maar je wordt er uitstekend voor beloond.”

‘Waarom we voornamelijk op zoek zijn naar mensen uit deze regio,
is dat zij vaak de mentaliteit bezitten
die past binnen onze bedrijfscultuur en ons nuchtere team’

De concurrentie in de recruitment-wereld is de laatste jaren ontzettend toegenomen. Er zijn in Nederland tal van kleine bedrijfjes die zich allemaal profileren als ‘de beste’ en ‘snelst groeiende’. NGage heeft zich daar zeven jaar geleden tussen proberen te nestelen door niet te koop te lopen met allerlei interessante termen, maar vooral keihard te werken en de verwachtingen waar te maken. Vooralsnog gaat dat ze uitstekend af. Ze hebben inmiddels een team van zestien collega’s en werken samen met zowel grote als kleine spelers door heel Nederland; van Groningen tot Friesland.
Deal
,,De kern van ons werk bestaat uit het creëren van een match tussen een bedrijf en de juiste kandidaat voor een bepaalde functie”, vertelt Volendammer Lennard Steur, een van de drie eigenaren. ,,Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat we worden ingeschakeld door een kandidaat die op zoek is naar een (nieuwe) werkgever. Of andersom, dat een bedrijf op zoek is naar een IT-specialist en ons om hulp vraagt in hun zoektocht. Wij maken vervolgens een profiel van wat ze zoeken en waarom een kandidaat voor hen zou moeten kiezen. Dat zetten we op verschillende manieren in de markt. Dat kan met behulp van ons eigen netwerk, maar bijvoorbeeld ook via LinkedIn, verschillende vacaturesites en door heel veel rond te bellen.”
Uiteindelijk wordt een aantal geïnteresseerde kandidaten geselecteerd. Zij worden voorgesteld aan de klant en gaan op gesprek. Steur: ,,De klant bepaalt uiteindelijk met wie hij verder gaat. Als ze er financieel niet uitkomen, moeten wij er uiteindelijk voor zorgen dat ze bij elkaar komen en dat het contract wordt getekend. Het geeft na al die jaren nog steeds een onbeschrijflijke kick als de handen worden geschud en de deal rond is.”
Op het kantoor in Hoorn wordt iedere geslaagde opdracht gezamenlijk gevierd. ,,We hebben hier een grote bel hangen. Als iemand een deal heeft gesloten, gaan alle telefoons op stil, staat iedereen op en mag deze persoon de bel even goed laten rinkelen. Dat is iets heel simpels, maar het is wel echt lekker als je daar dan staat met dat ding in je hand en je door iedereen wordt gefeliciteerd.”
Eigen winkel
NGage is inmiddels de moeder van vier dochterbedrijven: PHP Professionals, .NET Professionals, Java Professionals en Testing Professionals. Al die ondernemingen werken samen onder één dak op een prachtige locatie aan het IJsselmeer in Hoorn. Om alle vier takken beter te kunnen bemannen, zoekt NGage nieuwe werknemers; zowel studenten die op zoek zijn naar een bijbaan als recent afgestudeerden. ,,In onze ideale kandidaten zoeken we een combinatie van talent voor het vak, goede communicatieskills, een natuurlijke drive om hard te werken en een HBO-/HBO+-niveau. Waarom we voornamelijk op zoek zijn naar mensen uit deze regio, is dat zij vaak de mentaliteit bezitten die past binnen onze bedrijfscultuur en ons nuchtere team.”
Iedere werknemer van NGage krijgt na een intensieve trainingsperiode een aantal provincies in zijn of haar portefeuille waar hij of zij verantwoordelijk voor is. ,,Dit kun je zien als je eigen winkel binnen het bedrijf”, verklaart Steur. ,,Het is ieders taak om zijn kandidaten- en klantenbestand up-to-date te houden en aan te laten sluiten op de behoeftes in de markt, zodat we onze concurrentie altijd een stap voor zijn. Hoe beter je je markt op orde hebt, hoe hoger de plaatsingsgraad van de kandidaten. Uiteraard word je daarbij goed begeleid door je collega’s.”
Bonussen
Het spreekt voor zich dat er vaak lange dagen worden gemaakt bij NGage. Bovendien kan het soms best stressvol werk zijn. Je moet dus sterk in je schoenen staan om onderdeel te kunnen worden van het team. ,,Het is een drukke baan die voortdurend in je hoofd zit, maar het werk is wel érg leuk”, verzekert de Volendamse Chantal Zwarthoed, werkzaam als Senior Recruitment Consultant. ,,Je bent als het ware ondernemer binnen het bedrijf en voelt automatisch ook een bepaalde verantwoordelijkheid om jouw regio zo goed mogelijk neer te zetten. Bovendien word je ontzettend gestimuleerd door de beloningen en de gezellige sfeer op het kantoor. We hebben een hecht team en lachen heel wat af met z’n allen.”
,,Tijdens het sollicitatiegesprek en de trainingsperiode word je ook voorbereid op die zogenaamde druk”, zegt de Edamse Janice Stijvers, ook werkzaam als Recruitment Consultant. ,,Maar feit blijft wel dat je een gezonde wil moet hebben om te slagen en hard te werken. En dat je van een borrel houdt”, knipoogt ze.
NGage heeft teambuilding, plezier en goede beloningen hoog in het vaandel staan. Naast een goed salaris krijgt iedere werknemer bijvoorbeeld een aantrekkelijke bonus bij het sluiten van een deal. Daarnaast kunnen werknemers jaarlijks twaalf extra vrije dagen en massages verdienen, gaan ze er vrijwel elke vrijdagmiddag met z’n allen op uit en zijn ze recent nog in Barcelona, Saalbach, Maastricht en Kaprun geweest op kosten van de werkgever. Volgende week gaan ze op wintersport met de collega’s die de teamtargets hebben gehaald. Allemaal dus. Steur: ,,We proberen die Volendamse en West-Friese nuchterheid er te allen tijde in te houden, maar vinden het ook belangrijk dat onze collega’s af en toe goed worden beloond voor hun inzet.”

De werknemers van NGage werken hard,
maar worden regelmatig goed in de watten gelegd

Word jij de collega van Lennard, Chantal en Janice bij NGage?
Ben jij enthousiast geraakt door dit artikel en wil je graag onderdeel worden van het team van NGage? Kijk voor meer informatie over de vacatures op de nieuwe website van het bedrijf: www.ngagerecruitment.nl.

Foto: Een deel van het team van NGage Recruitment. Van links naar rechts: mede-eigenaar Jan Jacob Kroeb, Chantal Zwarthoed, mede-eigenaar Lennard Steur, Janice Stijvers en mede-eigenaar Jacco Visser.

|Doorsturen

Uw reactie