Ondernemend

Een hond of een kat nemen? De voor- en nadelen op een rij

Huisdieren zijn geweldige leden om in elk huishouden te hebben. Als je erover hebt nagedacht om een ​​nieuw huisdier te adopteren, maar niet zeker weet of je een kat of een hond moet aanschaffen, zijn hier enkele algemene voor- en nadelen van elke soort. Je kunt deze overwegen bij het nemen van een beslissing. 
Partner content

Zowel honden als katten kunnen geweldige metgezellen zijn, maar het vinden van het juiste huisdier hangt af van iemands individuele voorkeuren en vereisten. Een kat kan bijvoorbeeld een betere optie zijn voor mensen die in drukke steden met beperkte ruimte wonen. Terwijl een hond misschien meer geschikt is voor mensen met gezinnen en achtertuinen. Hieronder staat alles voor de hond bekend moet zijn.

Voor- en nadelen van het krijgen van een hond

Honden zijn uitstekende metgezellen omdat ze vol vitaliteit zijn. Ze zijn onvoorwaardelijk dol op hun baasje en kunnen goed overweg met kinderen. Bovendien kunnen ze iemand helpen een actieve levensstijl te behouden door frequente wandelingen op straat of hardlopen in het park aan te moedigen. Wetenschappers hebben ontdekt dat wanneer een hond bij zijn baasje is, het feel-good hormoon dopamine komt vrij in de hersenen van de hond. Dit geeft aan dat honden genegenheid voor hun baasjes kunnen ervaren. Ze zijn ook erg onderhoudsvriendelijk, omdat ze niet altijd binnen kunnen worden gehouden! Voordelen zijn: een hond kan gemakkelijk worden getraind om fundamentele commando's zoals "zit", "neer" en "hiel" te gehoorzamen. Honden zijn heel vriendelijk en kunnen goed overweg met andere honden. Daarom is de uitdrukking "de beste vriend van de mens" van toepassing. Nadelen zijn: Honden hebben dagelijks beweging en de aandacht van hun baasje nodig. Goed hondenvoer kan duur zijn, vooral voor grote honden. Sommige rassen verliezen veel haar. Het volgende is alles voor je kat bekend moet zijn.

Voors en tegens van het krijgen van een kat
Katten zijn ideale binnen huisdieren, want ze ruimen alles zelf op, zijn als kitten zindelijk en krullen zich in de winter graag op een knie. Katten gebruiken meerdere miauw toonhoogtes om te communiceren. "Ik heb honger" of "Kijk naar mij!" Katten gebruiken gevarieerde tonen om te communiceren met hun baasjes. Katten zijn onafhankelijk en hoeven niet dagelijks uitgelaten te worden zoals honden dat doen. Nadelen zijn: het is een beetje moeilijk om ze te laten luisteren. Ze kunnen een beetje koud en humeurig zijn. Ze krabben graag en veel aan meubels.

|Doorsturen

Uw reactie