Algemeen

Vernieuwde Julianaweg moet eind 2025 opgeleverd zijn

Verkeersader Volendam zal voorgoed veranderen

Eind 2025 moeten de bouwwerkzaamheden afgerond zijn. Tot die tijd zal een groot deel van Volendam te maken krijgen met de intensieve herinrichting van Volendams drukste verkeersader. De bewoners, winkeliers en bedrijven krijgen er echter wel wat voor terug. De bouw van de vernieuwde Julianaweg gaat namelijk gepaard met de aanleg van nieuwe riolering, leidingen en kabels onder de grond en het realiseren van een tweerichtingsfietspad aan één kant van de weg ter hoogte van het industriële gedeelte van de weg. Als alle puzzelstukjes in elkaar vallen, zullen vrachtverkeer en toeristenbussen uit het centrum meer geweerd worden en als de Raad hier positief tegenover staat zal de ‘corridor’ gaan beschikken over parkeergelegenheid volgens een parallelstructuur. Zodoende zouden parkeerterreinen aan elkaar verbonden worden, waardoor stilstaande vrachtwagens in de drukste straat van de gemeente mogelijk tot het verleden behoren.
Door Kevin Mooijer

De gemeente Edam-Volendam heeft voor project de Julianaweg de krachten gebundeld met Dura Vermeer. De uitkomst van deze samenwerking is Bouwteam DeDam. Programma-manager Jan-Erik de Haan hoopt rond de zomer van 2022 de schep in de grond te gaan zetten, te beginnen met het industriële gedeelte.

 

 

 

|Doorsturen

Jaap

2021-11-14 16:20:12

Als voordat deze werkzaamheden beginnen Eerst die 3e onsluitingsweg maar klaar is vanaf de N244 naar de Dijkgraaf Poschlaan

Uw reactieNieuw-Volendam in beeld


Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Laatste vacatures

Meest gelezen

Laatste reacties