Algemeen

Kookpotten en kanonnen, nu met soldatenlunch!

Historische rondleiding door Fort K’ijk

Was je vorige keer verhinderd en heb je altijd al eens een echt fort van binnen willen bekijken? Op donderdag 24 januari en donderdag 31 januari ben je welkom in Fort K’ijk! Je krijgt eerst een soldatenlunch in de Poterne, het centrale deel. Daarna vertellen de gidsen je alles over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’-kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. In de keuken staan nog drie kookpotten en originele pannen, je zou er zo aan de slag kunnen.

De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen. Fort K’ijk is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en sinds ruim een jaar opengesteld voor publiek.
Zin om mee te gaan, reserveer een plek op www.gaatumee.nl. Wanneer: Donderdag 24 januari van 13:00 tot 15:00 uur en donderdag 31 januari van 13:00 tot 15:00 uur.
Waar: Fort K’ijk, Lagendijk 22, Uitgeest. Vorige edities waren uitverkocht, dus wees er snel bij!

Fort K’ijk (Foto: Sabine van Keulen).

 

|Doorsturen

Uw reactie