Algemeen

Oversteekplaats Harlingenlaan gevaarlijk volgens automobilisten

De oversteekplaats voor fietsers ter hoogte van de appartementen in de Harlingenlaan wordt door sommige automobilisten als gevaarlijk ervaren. Ondanks dat de fietsers aan beide kanten voorrang moeten verlenen aan motorverkeer ondervinden sommige automobilisten gevaarlijke situatie.

 

De fietsers wordt middels haaientanden duidelijk gemaakt dat zij al het motorverkeer voorrang moet verlenen. ,,Vanwege de verzakte weg voordat je met de auto over de brug rijdt, kan een kind dat wil oversteken moeilijk te zien zijn”, klinkt een automobilist. ,,Ik heb al twee keer in korte tijd meegemaakt dat er kinderen de weg op wilde rennen.”

Een oplossing zou volgens de Volendammer kunnen zijn om de oversteekplaats naar een paar meter verderop te verplaatsen. ,,In dat geval ontstaat er een langere remweg en is duidelijker te zien of er mensen willen oversteken.”

|Doorsturen

Janssen

2021-06-26 22:45:50

Deze oversteek is nog heilig en best te overzien als je even de tijd neemt om te kijken en niet als een kip zonder kop de weg over zeilt. De NiVo moet eerst eens een middagje plaatjes gaan schieten op de kruising Grote Ven - De Ruiterlaan (achter de oude Seinpaal). Wat een levensgevaarlijk en onoverzichtelijk punt is dat! En er wordt al jaren NIETS aan gedaan. Op NH Nieuws stond deze kruising in de top 10 van gevaarlijkste punten in de hele provincie, maar ze vinden het wel best op het stadskantoor, denk ik. Welke verkeersdeskundige gaat hier eens iets aan doen?

mark veldhuizen

2021-06-27 21:50:26

u heeft gelijk,dat,is,inderdaad,een gevaarlijke onoverzichtelijke kruising,het wordt,tijd,dat,daar,eens,serieus,naar,gekeken wordt,voor,er,ongelukken gebeuren.

Jaap

2021-07-15 15:42:23

Er hadden destijds dat het plan werd gebouwd DUIKERS moeten worden aangelegd ipv die achterlijke bruggen dan had de weg prima te overzien geweest en er geen gevaarlijke situaties en verzakkingen geweest Maar ja verstand komt met de jaren bij de projectontwikkelaars

Uw reactie