Algemeen

Sinterklaasintocht programma

Zondag aanstaande – 13 november - komt Sint-Nicolaas met zijn gevolg weer naar Volendam. Rond 17.30 uur zal de stoomboot vanuit het verre Spanje weer aanmeren in onze Haven. We hopen natuurlijk op goed weer, een goede sfeer en dat veel kinderen de Sint op de Dijk en langs de route zullen verwelkomen. Voordat de grote verlichte boot de haven in zal komen wordt er vanaf de Noorderhavendijk een groot vuurwerk afgestoken. Het comité is er alles aan gelegen om er weer een prachtige, mooie en gezellige intocht van te maken.

Voorprogramma:

  1. Vanaf ongeveer 16.45 uur vindt aan de Haven een interactief entertainmentprogramma plaats, gepresenteerd door Jenny en Monique Smit. Ook zullen de nodige Sinterklaasliedjes worden gespeeld en er zal een poging worden gedaan om in contact te komen met de boot van Sint-Nicolaas.
  2. Om 17.30 uur vaart de boot van Sint-Nicolaas de haven van Volendam binnen.
  3. Na het aanmeren bij de Afslag worden Sint-Nicolaas en zijn trouwe Pieten verwelkomd door Burgemeester Sievers.
  4. Nadat de Sint op de kade is, zal hij lopend vanaf de Haven via de Brugstraat naar de Jozefstraat gaan. Gedurende de hele route zal de Goedheiligman de vele aanwezige kinderen de hand schudden en zullen de Pieten peternoten uitdelen.

Route door het dorp aangepast
Via de St. Jozefstraat, C.J. Conijnstraat, Kielstraat naar de Burg. Van Baarstraat, vervolgens het Boelenspark door en bij de rotonde rechtdoor de Saturnusstraat in. Nabij Cafetaria Arnold linksaf de Plutostraat door tot einde Schoolstraat, daar aan het einde rechtsaf de Julianaweg op. Dan via de Meidoornstraat naar het voetbalcomplex van FC Volendam.

Opstap Sinterklaas op het Jozefterrein
Vanwege de veiligheid zal de Sint de route door het dorp niet meer op zijn paard Amerigo afleggen. Bovendien wordt het trouwe dier te oud en kan mede daarom niet meer aanwezig zijn. De prachtige klassieke mobiel waar de Sint vorig jaar al in te zien was, zal ook dit jaar weer ingezet worden.

Medewerking vanbewoners langs de route en bezoekers op en rond de haven

Dit jaar is er wederom veel werk verricht om de intocht tot een succes te maken. Ook ú kunt echter een belangrijke bijdrage leveren aan een succesvolle intocht door de onderstaande regels in acht te nemen: In verband met de veiligheidsmaatregelen mag er zich absoluut geen publiek onderaan de Haven en de Afslag bevinden. Ook binnen de dranghekken mag geen publiek komen. Evenals vorig jaar zullen stewards en comitéleden hiervoor zorgdragen. Volgt u alstublieft de aanbevelingen van deze stewards en comitéleden goed op. Stewards en comitéleden zullen duidelijk herkenbaar zijn aan hun felgekleurde hesjes en jassen.

Parkeren rondom de route; Let op straten met wegsleepregeling
Vanwege de toenemende drukte en aangescherpte veiligheid is het in de onderstaande straten verboden te parkeren.
Vanaf 14.30 tot 19.00 uur gelden in de volgende straten een parkeerverbod:

  • De gehele Jozefstraat tot en met de hoek Conijnstraat. Parkeren in de parkeervakken ná de bocht is wel toegestaan.
  • De Conijnstraat aan beide zijden bij de huisnummers 26 t/m 42 en 19 t/m 23 (het hele stuk Jozefschool).
  • In de bocht nabij de kerk naar de Kielstraat geldt ook een parkeerverbod.

Let op: De hoge wegsleepkosten zijn voor eigen rekening.

De organisatie verzoekt u vriendelijk om gebruik te maken van de parkeerterreinen aan de Parallelweg en het Marinapark. U doet er de politie, het comité en natuurlijk alle bezoekers van de intocht een grote dienst mee.

Gedurende de intocht zal vanaf 16.00 uur het Zuideinde bij de Pieterman en de afrit naar de Kathammerstraat door gemeente en politie worden afgezet en zal ter hoogte van Café de Boer aan de Haven een wegversperring worden geplaatst. Dit alles om te voorkomen, dat er tussen 16.00 en 18.30 uur verkeer over de Dijk kan rijden. Tevens zullen alle toegangswegen (steegjes) naar de Haven vanaf de Brugstraat tot de Restaurant de Groene door bevoegde verkeersregelaars vrij worden gehouden. Het plaatsen van fietsen is hier dan ook niet toegestaan. Verder zal door verkeersregelaars het verkeer op de Edammerweg worden omgeleid naar het Dril. Wij vertrouwen op uw begrip voor deze verkeersmaatregelen.

De ruim 70 Pieten doen tijdens de intocht hun uiterste best om iedereen van snoepgoed te voorzien. Sint-Nicolaas heeft dit jaar weer een grote container met pepernoten en snoepgoed voor Volendam achter de hand gehouden, dus dat moet gaan lukken. Wij wensen heel Volendam een mooie intocht. Laten we er met zijn allen een prachtig feest voor onze kinderen van gaan maken.

PS Namens het Sint-Nicolaas Comité willen wij onze middenstandvereniging, Ondernemend Volendam, hartelijk danken voor het prachtige vuurwerk. Denk tijdens uw inkopen aan onze plaatselijke ondernemers!

Sint-Nicolaas comité Volendam.

|Doorsturen

Uw reactie