Vandaag geopend: 08.00 - 10.00

Zaalvoetballers bijna veilig na winst op Texel

Achterin werd bijna niets weggeven en voorin waren Nick Schilder en Kik Braspenning met ieder twee doelpunten zeer effectief. Texel drong aan, maar achterin zat de defensie van RKAV zaal potdicht. De vele wanhoopsschoten werden allemaal geblokkeerd, er was voor de Texelse aanvallers geen doorkomen aan.

Het was Nick Schilder die in de tweede minuut zijn eerste doelpunt scoorde en even later stond het door dezelfde Nick alweer 2-0. In de tweede helft profiteerde Volendam toen een Texel speler met rood werd bestraft.

Ondanks de zware beslissing gaf Texel niet op. Toch kwamen ze amper tot kansen. Volendam maakte zelfs de 4-0 alvorens Texel de eer nog kon redden. Haalt Volendam nog één punt uit de volgende twee wedstrijden dan mag het ook volgend jaar weer in de eredivisie voetballen.