Vandaag geopend: 08.00 - 10.00

Zaterdag-1 zet grote stap naar kampioenschap

Rijen dik stond én zat het zaterdagmiddag op het complex van RKAV Volendam. De Zaterdag-1 ontving als koploper de nummer twee Genemuiden, dat ook veel publiek meebracht. De kraker verliep helemaal naar wens voor de ploeg van trainer Berry Smit. De 3-0 zege zorgde voor een geweldige sfeer.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. De eerste échte kans was voor Nick Runderkamp, die een afvallende bal op de slof nam, maar hij wist geen doel te treffen. Genemuiden drong wat aan, maar kreeg geen echte kansen. Vijf minuten voor rust werd de ban gebroken. Patrick Plugboer vond Nick Runderkamp en ‘de Mepper’ aarzelde geen moment en knalde de bal via onderkant lat binnen.

Na de pauze kwam Volendam scherp uit de kleedkamer en ging naarstig op zoek naar de 2-0. Na een kans voor Patrick Plugboer was het Roy Tol die een vrije bal beheerst langs de keeper schoot. Runderkamp kreeg nog een kans, maar die ging net over. Uiteindelijk maakte Roy Tol op dezelfde manier als de 2-0 ook de derde voor de thuisclub. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op IJsselmeervogels drie punten. Daarachter staan Sparta Nijkerk (vier) en Genemuiden (op vijf).