Algemeen

Cynthia en Annemieke zetten zich in voor schrijnende situatie Oostvaardersplassen

Hulp uit Volendam voor ‘zwaar verwaarloosde dierentuin’

Annemieke van Straaten uit Volendam zet zich al bijna een jaar in voor het dierenleed dat zich afspeelt binnen de hekken van het natuurpark ‘de Oostvaardersplassen’ in de provincie Flevoland. Met een vriendin zette zij de stichting Cynthia en Annemieke op en samen klagen zij de Provincie Flevoland, Staatsbosbeheer en De Staat der Nederlanden aan voor nalatigheid en wanbeleid.
Door Leonie Veerman

De schrijnende situatie die zich afspeelt in de Oostvaardersplassen heeft het afgelopen jaar veel stof doen opwaaien. De beelden van uitgemergelde edelherten, Konikpaarden en Heckrunderen of zelfs rottende kadavers zullen niet veel mensen zijn ontgaan.
En toch, het natuurgebied dat aan de andere kant van het Markermeer ligt (hemelsbreed op nog geen 20 km afstand van de Volendamse haven) blijft voor veel Volendammers een ver-van-mijn-bed-show. Niets is echter minder waar voor Annemieke van Straaten, wiens leven het afgelopen jaar volledig in het teken is komen te staan van het bestrijden van dit dierenleed.
Gooisch meisje in Volendam
Sinds ruim een jaar woont Annemieke in Volendam. ,,Je kunt gewoon Volendams tegen me praten hoor, ik versta het al helemaal”, benadrukt ze met oprecht enthousiasme voordat het interview begint. Haar roots liggen in ’t Gooi, waar ze op jonge leeftijd door een vriendinnetje besmet werd met het ‘paardenvirus’: ,,Ja ach, ik snap dat dat suf klinkt”, zegt de blondine zonder gene, ,,maar zo gaat dat nou eenmaal echt.”
Voorheen woonde ze in Lage Vuursche, in een afgelegen woning met een eigen stal voor haar paarden. ,,Het was heel fijn wonen, maar ik wilde meer drukte om me heen.” Op een of andere manier had Annemieke altijd al een zwak voor Volendam, tot ze op een bepaald moment abrupt besloot hier naartoe te verhuizen. ,,Ik werd wakker en dacht opeens, ik ga er gewoon wonen. Diezelfde middag maakte ik via Funda een afspraak voor de bezichtiging van een woning.”
Achter de nuchtere manier waarop Annemieke spreekt, schuilt een innemende eerlijkheid. Wanneer ze aangeeft dat ze zich hier helemaal op haar plek voelt, zoekt ze even naar de juiste woorden. ,,Ik wil er niet per se bijhoren hoor. Ik ben druk met mijn eigen leven, maar vind het erg fijn om in de nering van zo’n hechte gemeenschap te wonen. Ik wil hier nooit meer weg.” En toch reed ze het afgelopen jaar vanuit de oude kom vrijwel dagelijks op en neer naar de Oostvaardersplassen. ,,Om de situatie vast te blijven leggen. De mensen moeten zien wat daar gebeurde.”
Het begon allemaal in februari 2018 met een onverwacht telefoontje van een vriend: ,,Of ik mee wou om hooi te voeren. Ik had geen idee wat de Oostvaardersplassen waren.” Samen met Cynthia, een vriendin die ze al kent van jongs af aan, kwam Annemieke voor het eerst aan bij de hekken van het park. Daar bleek dat het inmiddels niet meer toegestaan was om de dieren te voeren. ,,Dat was wel even balen, maar met een gedachte van ‘we zijn er nu toch’ besloten we gewoon een wandeling door het park te maken.”

‘Helemaal uitgemergeld
en apathisch,
die paarden stonden daar
gewoon dood te gaan’

De wandeling was niet ‘gezellig’ van aard. Omdat het die maand flink vroor, had vriendin Cynthia een hamer meegenomen: ,,We wilden wakken slaan zodat de beesten in ieder geval bij het water konden komen.” Met deze nobele missie trokken ze ondanks de ijzige kou en sneeuw het park in. Wat ze daar aantroffen hadden ze zich echter nooit kunnen voorstellen.
,,Ineens zagen we een kudde van zo’n 100 Konikpaarden staan. Helemaal uitgemergeld en apathisch, die paarden stonden daar gewoon dood te gaan”, zegt Annemieke terwijl ze haar telefoon tevoorschijn haalt. Met haar vinger scrolt ze langs een reeks schokkende foto’s en video’s van paarden waarvan je de ribben en botten bijna door de vale vacht heen kon zien. ,,We hebben daar een uur gestaan om de situatie in ons op te nemen. Het was eigenlijk niet te bevatten dat dit gewoon in Nederland gebeurt. Het leek op een zwaar verwaarloosde dierentuin, verschrikkelijk hoe ze daar gewoon stonden te creperen.”
De foto’s en video’s die ze die dag hadden gemaakt, plaatsten Annemieke en Cynthia die avond nog op Facebook. Binnen een paar uur werden de foto’s meer dan honderdduizend keer bekeken en gedeeld. De volgende dag werden Annemieke en Cynthia platgebeld door tv-programma’s en kranten voor interviews, ,,maar ik wilde gewoon dat die paarden te eten kregen.”
Annemieke ging niet in op de vele uitnodigingen maar zocht contact met de provincie Flevoland en ging het gesprek aan met de verantwoordelijke gedeputeerde. ,,Het leek eerst erg simpel allemaal. Ik liet de schokkende beelden zien en vertelde hem dat er dieren stonden te verhongeren. Hij zei: ‘Annemiek, ik ga mijn best doen, maar ik kan niets beloven’. Een kwartier nadat we waren vertrokken las ik op nu.nl dat de provincie had besloten de dieren in de Oostvaardersplassen bij te voeren.”
Het bijvoeren werd alleen toegestaan tijdens de vorstperiode. ,,Maar dat lost het probleem natuurlijk niet op.” Volgens Annemieke is de situatie in de Oostvaardersplassen volledig uit de hand gelopen. ,,Overpopulatie heeft er inmiddels voor gezorgd dat er hier gedurende het hele jaar amper eten is te vinden voor deze dieren.”
Naast het gebrek aan eten spelen er ook andere problemen. Op de website van Staatsbosbeheer worden de Oostvaardersplassen omschreven als ‘een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden, waterplassen, omringd door bossen’. Annemieke wijst erop dat dit helemaal geen geschikt leefgebied is voor deze grote grazers. ,,Konikpaarden en Heckrunderen zijn van nature gedomesticeerde dieren: gewoon vee dat graast.”

‘Het is een door de mens
gecreëerd natuurpark
met een hek eromheen
en dieren die er niet thuishoren’

Deze dieren zijn pas in de jaren tachtig in de Oostvaardersplassen uitgezet. ,,Zelfs illegaal, door Frans Vera, de grondlegger van het park. Ze moesten de begroeiing op een natuurlijke manier in toom te houden. Hij wilde een soort wildernisje spelen.” In 1983 werden Heckrunderen uit dierentuinen en dierenparken in Duitsland gehaald en losgelaten in het gebied. Een jaar later volgden ook 22 Konikpaarden, aangekocht in Polen. Samen met de edelherten worden deze beesten in het gebied pragmatisch aangeduid als de ‘grote grazers’.
Ook voor de edelherten is de moerassige grond van de Oostvaardersplassen niet ideaal. ,,Net als de paarden en Heckrunderen komen ze vaak vast te zitten in de drassige grond. Zelf zijn ze niet meer in staat om zich uit deze benarde situatie te bevrijden. Voor zo’n beest is het dan gewoon wachten tot het doodgaat.”
Aangekomen op dit punt in haar verhaal is Annemieke duidelijk aangedaan. Met enige wanhoop in haar stem vertelt ze dat de begroeiing op sommige plekken in het gebied giftig en zelfs dodelijk is voor deze ‘grote grazers’. ,,Jacobs Kruiskruid en het Zwarte Mosterdzaad, als dit soort planten op het land van een boer zouden groeien, zou deze een groot probleem hebben. Maar Staatsbosbeheer zegt dat dit soort giftige planten geen problemen veroorzaken in de Oostvaardersplassen. Ik heb zelf de pathologische rapporten gezien van de WOB-verslagen waarin wel degelijk staat dat er dieren aan dood zijn gegaan.”
Na de eerste gesprekken bleek dat de opvattingen van de provincie Flevoland en Staatsbosbeheer erg verschilden met die van Annemieke en Cynthia. Staatsbosbeheer stelde dat de dood gewoon bij het leven in de wildernis hoort, en dat we niet moeten ingrijpen in deze natuurlijke processen. ..Maar de Oostvaardersplassen is helemaal geen wildernis, het is een door de mens gecreëerd natuurpark met een hek eromheen. Deze dieren horen hier niet thuis.”
Bedreigd met de dood
In maart van vorig jaar zette Annemiek met haar vriendin de stichting Cynthia en Annemieke op en sindsdien staan hun levens bijna volledig in het teken van de Oostvaardersplassen. ,,In het begin wilden we vooral laten zien wat voor afgrijselijk dierenleed er zich in dit park voordeed. Dat is ook goed gelukt.”
De Facebookpagina van Cynthia en Annemieke heeft inmiddels ruim 93.000 volgers. ,,We ontvangen ook ontzettend veel steunbetuigingen van deze mensen. Dat geeft je echt de kracht om door te gaan. Dankzij onze vele volgers op Facebook stroomden zoveel donaties binnen dat we landelijke reclamespotjes konden maken, samen met Anky van Grunsven en Hans Klok. In De Telegraaf hebben we ook twee pagina’s met foto’s laten plaatsen.”
Inmiddels zet de stichting ook juridische stappen. De dames slepen zowel de provincie Flevoland, Staatsbosbeheer en de Staat der Nederlanden voor de rechter. ,,We komen er niet uit in de gesprekken”, aldus Annemieke, die bijna dagelijks contact met de gedeputeerde en Staatsbosbeheer heeft, via WhatsApp. ,,We kunnen nog steeds samen door een deur hoor, we behandelen elkaar gewoon met respect. Maar we zijn het gewoon niet eens over deze kwestie.”
Ondertussen is het dierenleed in de Oostvaardersplassen een landelijk onderwerp van discussie geworden. De vele nare beelden hebben bij veel mensen heftige emoties opgeroepen. In verschillende actiegroepen verzamelen zich boze dierenliefhebbers die felle protesten voeren tegen het beleid van de provincie Flevoland.
De gemoederen zijn zo hoog opgelopen dat zowel de boswachter als de verantwoordelijke gedeputeerde al met de dood bedreigd zijn. Afgelopen vrijdag stonden vijf actievoerders terecht voor de rechtbank in Lelystad, omdat zij een verdacht pakketje bij het provinciehuis hadden neergelegd. Uitspraak: Werkstraffen van 80 uur, voorwaardelijke celstraffen van een maand en een proeftijd van twee jaar.
,,Er zitten echte idioten tussen”, briest Annemieke, maar ze herstelt zich op een meer voorzichtige toon, ,,ze gaan gewoon echt te ver.” Zelf is Annemieke ook meerdere malen met de dood bedreigd. ,,Een paar keer telefonisch, ik krijg ook veel boze mails en WhatsApp berichtjes. Het is echt bizar.”
Voor Cynthia en Annemieke, die het dispuut altijd op een redelijke manier hebben proberen uit te praten, is de gespannen situatie extra lastig, omdat zij ook geassocieerd werden met deze dreigende uitspraken en acties van andere actievoerders.
Voor een nuchtere buitenstaander lijkt er een eenvoudige oplossing te liggen voor de slepende kwestie. Kunnen we alle dieren niet gewoon afschieten? Dan hoeven ze niet meer te lijden en zijn we van het probleem af. ,,Dat zou ik niet in de krant zetten hoor”, Annemieke klinkt opeens heel serieus, ,, want dit soort uitspraken kunnen al tot doodsbedreigingen leiden. Maar uiteindelijk moeten die dieren daar gewoon weg.”
Onlangs is Annemieke zelf ook tot een eenvoudige oplossing gekomen. Afgelopen week heeft ze aangeboden om alle Konikpaarden te kopen. ,,Ik neem ze meteen over van de provincie Flevoland zodra ik de kans krijg. Ik kan ervoor zorgen dat al deze dieren op een fijne plek terecht komen.”
Door de media worden Cynthia en Annemieke vaak weggezet als onnozele paardenmeisjes. ,,Alsof we niet kunnen omgaan met de dood, de paarden liever in een roze stal willen zetten en met strikjes en nagellak willen versieren. Het is frustrerend als je niet serieus genomen wordt. Ik eet gewoon vlees hoor. Ik ben echt niet naïef, de dood hoort bij het leven. Maar wat hier gebeurt is verschrikkelijk, die dieren lijden onnodig.”
Het is op zijn zachtst gezegd een bewogen jaar geweest voor Annemieke. Inmiddels is het werk binnen de stichting een volledige dagtaak geworden. Aan het vuur in haar ogen te zien is haar strijdlust nog niet afgenomen. ,,Het maakt mij niet uit hoe lang het moet duren, ik haal de onderste steen naar boven.”

Oostvaardersplassen, een mislukt experiment?
De standpunten
Staatsbosbeheer/provincie: ,,Deze dieren leven in de wildernis en we moeten de natuur z’n gang laten gaan.”
Stichting Cynthia en Annemieke: ,,Een natuurpark is geen wildernis. Ze hebben deze dieren hierheen gehaald en achter een hek gezet en dragen de verantwoordelijkheid voor het beheer en de verzorging van deze dieren.”

Doelstellingen stichting Cynthia en Annemieke
Cynthia en Annemieke zien graag dat er op korte termijn een aantal maatregelen wordt genomen om het dierenleed in de Oostvaardersplassen te beperken. Om te beginnen zien ze graag dat de provincie Flevoland toestemming geeft aan Staatsbosbeheer om de dieren bij te voederen. Ook willen ze dat de dieren zo snel mogelijk door onafhankelijke dierenartsen/hoefverzorgers worden onderzocht. Op langere termijn willen ze dat de dieren elders ondergebracht worden. En dat het experiment met de grote grazers in de Oostvaardersplassen ten einde komt.
Op hun website www.cynthiaenannemieke.nl kun je de stichting steunen door een donatie te doen of de roze ‘Cynthia en Annemieke mok’ te kopen.
Dagelijks op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de strijd van Cynthia en Annemieke? Word dan lid van hun Facebookgroep Stichting Cynthia en Annemieke.

|Doorsturen

Marij

2019-04-02 22:15:37

Laat haar eerst eens antwoorden op alle kritische vragen die gesteld worden zonder in een slachtoffer rol te duiken en niet iedereen blokkeren en gillen dat ze laster en smaad zat is.

En even een correctie cynthia maakt geen deel meer uit van de stichting en ook andere niet meer, is de web-site uit de lucht gehaald dus ook aller juridisChe stukken en up-dames weg ,advocaten uit beeld en wil zij ook geen verantwoording afleggen wat er met hett gedoneerde geld is gedaan.

als men dat vraag is de accountant er mee bezig al meer als 4 maanden.

Er is in mijn ogen maar 1 stichting die echt strijd en bodemprcedures is gestart namelijk STAMINA 

Dorien schrader

2019-04-02 22:26:43

Firma lees en blokkeer kunnen ze beter zeggen,nog nooit een plukje hooi geschonken aan de dieren die vorig jaar letterlijk dood neer vielen van de honger en de kou.En bij lange na geen 93.000 volgers ,nog nooit een rechtszaak gevoerd alleen maar leugens  ,en bekendheid willen maken voor dr eigen bedrijf.Nog nooit een bericht laten zien op verzoek vanwege moord bedreigingen,gebabbel .Verder heeft ze een reporter die alles vast legt op de ovp,enigste waar ze goed in in is is knuffelen met de paarden.

Karin

2019-04-02 23:08:20

Wat bij mij in het totaal verkeerde keelgat schiet is haar reactie dat sommige mensen te ver zijn gegaan.

Deze mensen hebben meer ballen dan Annemieke in haar kerstboom kan hangen.

Deze mensen hebben de grote grazers doen overleven.

Door selfies en lullen kun je geen magen vullen!!!

Annemieke heeft selfies en creperende dieren gefotografeerd maar niet deze dieren geholpen met voeren en nu wil ze wel hooi naar de in spanje geplaatste paarden gaan brengen met een camera erbij. Onzin dat door hun de dieren bijgevoerd werden, dat kwam door alle actievoerders en de daarbij maatschappelijke onrust. Ze is niet transparant en we zullen scherp moeten blijven op deze Anbi status loze Stichting.

claudia

2019-04-03 09:49:12

goh zat even volverbazing deze artikel te lezen, maar wat een onwaarheden staan erin. ten eerste is cynthia door annemieke eruit gegooit. ten tweede als je vraagt waar het donatie geld heen gaat, dan wordt je geblokkeerd en eruit gegooit, en dan hebben mensen zoveel geld gegeven. annemieke wil alleen in de belangstelling staan, is compleet mediageil. de enigste wat ze gedaan heb, is paar artikelen in de krant gezet, een reclamespotje gemaakt, en met een busje door nederland gereden.  ach die arme dieren creperen daar en zijn brood mager, maar geen 1 voer naar de dieren gegeven, alleen maar knuffelen met de paardjes. en nu inene kan ze wel voer geven in spanje ???  het is al 19 maart geweest, mensen vragen om verslag van de donatie, en die krijgen ze nog steeds niet te zien.
maar wel steeds vragen om donatiegeld. waar gaat deze donatiegeld heen ??? eigen belang  ??

Nico

2019-04-04 17:55:27

Ik snap niet waarom de media C&A nog serieus neemt,.

Dit zijn oplichters 1e klas,donatiegeld waar geen baaltje hooi van af kan,. maar wel en helikoptervlucht of en snoepreisje er van doen,.

En mensen met oogkleppen op doneeren maar,.

Maar als je op een nette manier vraagt hoe het zit met he donatie geld,wordt je op hun facebook geblokkeerd ,. Er zijn veel dingen die niet kloppen ,. ook hadden ze een Website die al geruimetijd niet meer bestaat,. Deze dames zijn nog al mediageil en mogen graag in de media komen,. ik zie het nog gebeuren dat C&A in Tros Opgelicht komen,.. dit zou me niet verbaasen.

Ik hoop echt dat de mensen eens hun oogkleppen af doen,.

En het in zien om NIET MEER te doneren aan deze Oplichters.

Met hun zielige verhaaltje,.

Dat het niet goed gaat & dat er veel leed is op de OVP,

Dat is Algemeen bekend,Maar maak daar dan ook geen Misbruik van ,. Maar koop gewoon hooi & niet van die onzin spotjes & reclame In de Telegraag neer zetten,.Daar hebben de dieren niks aan.

Agnes Jansen

2019-04-04 21:19:32

Ik ben het volstrekt oneens met wat bovengenoemde dames en heer zeggen. Mijn inziens zijn het onbewezen beschuldigingen uit jaloezie misschien? Iedere donateur van de stichting Cynthia en Annemieke weet waaraan het geld zal worden besteed en dat is aan publiciteit en juridische procedures. Ik ben ook een donateur. Zelf voeren van de dieren in de Oostvaardersplassen mag officieel niet en uiteraard mag je zelf geen strafbare feiten plegen als je rechtzaak voert. Bovendien zijn er andere dappere groepen die wel voeren. Maar nog beter is dat het beheerbeleid zodanig wordt veranderd dat Staatsbosbeheer voortaan zelf de dieren goed verzorgd, zelf voert wanneer nodig en een zo diervriendelijk mogelijk populatiebeleid wordt gevoerd. Daar is de stichting Cynthia en Annemieke onder andere elke dag mee bezig. Ik neem daar diep mijn petje voor af. Een van bovenstaande dames heeft een pakketje gelegd voor het provinciehuis gelegd in Lelystad wat werd opgevat als een terroristische daad. Was als grap bedoeld. Is daarvoor bestraft. Wat hebben de dieren daaraan? Dat heeft de dieren en dierenliefhebbers meer kwaad gedaan dan goed. Triest dat er mensen zijn die anderen bewust in een kwaad daglicht zetten zonder bewijs. Ga jezelf er dan voor inzetten dat de grote grazers in de Oostvaardersplassen een beter leven krijgen als je zelf blijkbaar zo goed weet hoe het dan wel moet. Er zijn meer wegen naar Rome en ik waardeer ieders positieve inzet op welke manier dan ook. Ik steun zelf meerdere groepen en stichtingen inzake het dierenleed in de Oostvaardersplassen. Gelukkig worden er stapjes vooruit gezet. Er zijn 60000 volgers die achter de stichting Cynthia en Annemieke staan tegenover wellicht een paar rancuneuze mensen? 

Boot

2019-04-04 23:38:08

Wat een artikel vol leugens zeg. Mevrouw van Straaten heeft de donatiepot vanaf het begin leeggeroofd, ....Cynthia is juist om die reden vertrokken....met enorme ruzie. Niks vriendinnen maar vijanden. Grote schande die stichting en Volendam moet zich schamen met zo’n inwoner....

Kees

2019-04-05 10:12:41

Mevrouw  Agnes, een mooie PR aktie maar  moet geen vinger wijzen in een richting die  NIET klopt:

Quote :"Afgelopen vrijdag stonden vijf actievoerders terecht voor de rechtbank in Lelystad, omdat zij een verdacht pakketje bij het provinciehuis hadden neergelegd. Uitspraak: Werkstraffen van 80 uur, voorwaardelijke celstraffen van een maand en een proeftijd van twee jaar.
,,Er zitten echte idioten tussen”, briest Annemieke” einde quote

Jammer !! dat uw krant er ‘vergeet’ bij te vermelden dat die ‘zogenaamde idioten’ nou juist ALLEMAAL zijn vrijgesproken voor het feit met het verdachte pakketje !! Dank U.

Joop

2019-04-05 10:22:54

Er is geen Cynthia en Annemieke meer. Cynthia heeft net als al haar medebestuurders het zinkende schip verlaten. Het gedoneerde geld is verkwanselt aan feestjes, etentjes en dure reisjes. De Stichting is geen ANBI, dus geen controle en geen enkele toezicht. Mevrouwtje snuivende Bullebak kan iedereen van alles wijsmaken over de uitgaven maar er valt nergens wat te verefieren. Vandaag of morgen gaat de stekker eruit en kan iedereen gissen naar wat er werkelijk is gebeurt. “Volendamse Greed” of toch “Gooische Greed”...

Blondeel

2019-04-05 10:53:34

als iets te mooi is om waar te zijn, is het vaak ook niet waar. Een gedegen onderzoek naar de handel en wandel van deze mevrouw had het artikel beter uit de verg doen komen. Hoogste tijd dat deze Stichting eens goed onder de loep genomen wordt. Het mag toch niet zo zijn in Nederland dat je hier zo maar mee weg komt. Één grote façade vanaf het prille begin uitsluitend om zoveel mogelijk geld binnen te harken over de ruggen van hardwerkende echte dierenvrienden. 

Marie-Christine

2019-04-05 11:20:05

Donatie- en subsidiegelden binnenharken. Dat is een echt vak tegenwoordig. Je verdient tegenwoordig meer geld met de punt van je balpen dan met hard werken. Je kunt hier in Nederland straffeloos het goed vertrouwen van burgers misbruiken om je persoonlijke saldo aan te vullen. De uitzending van RamBam heeft heel duidelijk laten zien dat Goede Doelen Stichtingen straffeloos de donaties kunnen en mogen verspillen.

Erik Ramselaar

2019-04-05 12:54:20

Dat mormel liegt harder dan een postpaard water kan zuipen. Samen met haar grote vriend en de grote organisator van deze soap....JCV

Alles voor de knaken

Friedje

2019-04-06 16:21:44

Allemaal leugens leugens en nog eens leugens.

Deze vrouw is alleen maar uit op geld en schuwd niet om dit over de rug van de grote grazers te doen door selfies met dieren te posten zelfs een situatie op dusdanige wijze improviseren en via haar goep/ stichting dit plaatst voor wedereom weer donaties te kunnen incaseren. 

Alsof de situatie niet al erg genoeg is.

Dit heet en is fraude en is strafbaar.

Maar tevens voor de krant een kwalijke zaak om dit verhaal klakkeloos zonder enig onderzoek of alles wel waar is te plaatsen. Hierdoor worden ook leugens en onwaarheden verspreid om nog maar te zwijgen over de gedupeerden die in dat verhaal de reveu passeren en waarvan het hele verhaal toch echt anders is dan in het verhaal staat.

Er is keer op keer gevraagd om de financiele verantwoording wat er met het donatiegeld is gedaan of waar is het gebleven. (lijkt mij  een simpele vraag).

Keer op keer blijft mevrouw in gebreke verzint allerlei smoezen en verhalen stookt de boel nog eens lekker op valt je lastig en krijg je dreigende berichten en dat om maar geen financiele verantwoording af te hoeven geven en daarna als je nog steeds door vraagt word je verwijderd en geblokkeerd.

Ga eens naar een acountant toe en vraag daar maar eens of ze in het geval van de stichting normaal is om er meer als 5 maanden nodig heeft en voor zover bekend er ook nog niet is.

web-site uit de lucht incl. alle juridische up-dates en ook al maanden under construction, advocaten uit beeld Cynthia er uit geschopt met ruzie Vogelaar weg alleen Annemieke nog in beeld bij de stichting C&A wat ook niet mag en strafbaar is. 

En nu zeuren dat mensen vervelend zijn ???                                   Zodemieter op zeg je hebt dit allemaal aan jezelf te danken  niet de mensen die ALLEEN maar willen weten of dat wat ze gedoneerd hebben goed besteed is er zijn verdomme mensen die veel geld maar ook weinig geld voor een GOED DOEL hebben gegeven en of dat ook daadwerkelijk ook daarvoor is besteed.

Mensen die al eigenlijk niet de financiele middelen hebben om te doneren maar dat toch hebben gedaan en vervolgens dit op de dagelijkse boodschappen hebben ingeleverd.

LIEGEN LIEGEN EN BEDROG NIKS MEER NIKS MINDER. 

Groet Friedje

 

Moon

2019-04-06 17:35:40

Jeetje wat een ONZIN reacties !! Laten ze maar eens naar hun eigen daden kijken pfff. Agnes Jansen ben helemaal met je eens !! Er is helemaal geen gelieg of bedrog !! Fijn weekend allemaal !! 

Naomi

2019-04-06 19:25:17

Moon....deel je soms mee in de verduisterde donatiegelden? Onnozelaar

Dorien

2019-04-06 19:38:57

Moon,je kan ook je echte naam eronder zetten alias Simone beentjes

Hans

2019-04-07 11:03:51

Alles is van A tot Z geïnitieerd door haar persoonlijke adviseur Jan-Cees V. Het grote graaien was al begonnen nog ver voor er één dier stond te verhongeren. Het volk wil nu eenmaal bedonderd worden, dat is al duizenden jaren zo en dat zal altijd zo zijn. Door te doneren verkopen ze hun feitelijk schuldgevoel. Onder het mom van ; Ik heb toch gedoneerd dan kan toch niemand mik verwijten dat ik niks doe?

Stichtingen zijn de roofridders van de 21ste eeuw. Ik kan ze geen ongelijk geven, het volk krijgt waar het om vraagt. Lulkoek, kletspraat, flauwekul en vermaak. De hofnar vaart er wel bij.

Gilbert

2019-04-10 13:54:06

Het echte lijden is begonnen toen deze bullebak haar kop liet zien aan de Oostvaardersplassen. In den beginne snode stiekeme plannetjes smeden met de rest van de oproerkraaiers in de Amsterdamse Manege. Maar niemand mocht weten dat C&A daar ook waren want ze zouden in het zicht van de pers etc enkel volgens de wet handelen. Dus Niets is minder waar, C&A hebben in eerste instantie de aanzet gegeven tot ongeoorloofd gedrag. We hebben de foto’s incl geluidsopnsmes nog van deze heimelijke bijeenkomst in Amsterdam. Daar had mevrouwtje Bullebak ook al het grootste woord. “ik ben geen dom blondje hoor” en ik kan “Jan Cees” zo bellen hoor. En nu afgeven op de rest van de actievoerders terwijl ze zelf nog veel slechter zijn. Flikker lekker op, terug naar ‘t Gooi waar je thuis hoort mevrouwtje Annemieke. Oh nee, dat kan helemaal niet, daar hebben ze je al jaren terug uitgekotst. Fraude is het en dus probeert ze zoveel mogelijk de aandacht op anderen te richten. Vals gemeen en doortrapt staat op haar visite kaartje

Dorien

2019-04-10 21:55:39

Gilbert ,zou jij contact met mij willen opnemen via fbdorien schrader zou graag pb van je zien.alvast bedankt

Marij

2019-04-15 20:34:09

Nog even een aanvulling over dit mormel.

En dat de donatiepot flink gespekt is zonder ook maar over nulkommanul is verantwoord want nee dat doen we niet wel mensen beschuldigen van dreigbrieven en laster en smaad allemaal door haar meester mol haar moeder door gestuurd die in diverse groepen snuffelde en het gaat zelfs nu zo ver dat dat er mensen worden gebeld en uitgevraagd worden over mij om later op haar pagina een of ander jankfilmpje te plaatsen en met het het verhaal te komen van laster en smaad en dat ze aangifte aan het doen is ?
Wat ben jij A en jou moeder een stelletje hypocriete krengen ik ben er klaar mee en ik verwacht binnen 48 uur opheldering en bewijs dat IK die dreigbrieven heb geschreven.
Ik dreig niet en is alleen aan jou zelf te wijten dat steeds meer mensen je uit kotsen.
En allemaal omdat jij geen financiële verantwoording wil openbaren want ja waar is die 10 duizenden euro's (ongeveer 93 duizend ) per maand gebleven.

Delen maar weer.
Wat een hypocriete moeder en dochter die A zonder C.
Mij beschuldigen van die zogenaamde dreigbrieven en je moeder als mol in groepen spionnetje spelen en berichten aan jou door laten sturen zodat jij A mensen telefonisch kunt lastig vallen en over mij beschuldigend "denkt" te kunnen oordelen???
En ook vervolgens mij beschuldigen van laster en smaad ???
Wat ben jij A en je moeder een stelletje leugenachtige wijven.
WAAR BLIJF HET BEWIJS kom maar op
Ik heb niks te verbergen en jij en die hele kliek achter je inclusief de heer Vogel des te meer.
Ik heb je nu al meerdere malen op leugens en nog meer leugens betrapt en die berg word steeds hoger.
Onderstaand naar je moeder gestuurd kan ze dit keer wel een waar bericht doorgeven.
En voor de diverse groepen pas op voor bijgevoegd profiel dat is de moeder van A zonder C
Groet marij

Theo Lambregts

2019-04-18 11:30:05

Al weken geniet ik van de polemiek op dit medium...tevens bewijst het maar eens te meer, dat iedereen met messiaanse neigingen uit andermans portemonnee, vaak een moreel slippertje kunnen maken. Oxfam Novib en Greenpeace gingen u voor. Wanneer u goed wilt doen, laat dan de linkerhand niet weten wat de rechterhand geeft en/of doet.

Zalige Pasen

Richard

2019-04-20 02:35:09

Volendamse ponzifraude door Gooisch lelijk eendje. Geld is macht en geeft aanzien. Ongeacht de manier waarop je het hebt vergaard. Of er nu belegd wordt, met geld van derden, in aandelen met de belofte op een hoge winst of wanneer er donatiegelden worden ontvangen met de belofte er iets positiefs mee te doen, beide is fraude wanneer de belofte niet wordt nagekomen. Het is fraude wanneer ingelegde gelden voor Prive doeleinden worden benut. Momenteel wordt de stekker uit de Stichting Cynthia & Annemieke getrokken en er zal nooit meer verantwoording worden afgelegd. C&A of C&A een respectloze vergelijking. En zoals bij iedere ponzifraude blijven de onnozelaars maar storten. En het lelijke eendje wordt er echt niet mooier op. Dan had men in ieder geval nog iets terug kunnen zien van de ingelegde gelden. Vooral blijven storten in de hoop op een geweldige metamorfose terwijl men weet dat er niks meer te redden valt. Die dieren, want daar begon het ooit mee, waren beter af zonder C&A of is het A zonder C en wordt het nu JC&A. Wil je snel en makkelijk geld ontvangen? Start een Stichting en verkoop onzin praatjes. Fijne Pasen

Sander

2019-04-25 12:15:24

Eng mens geld verdienen over rug van arme dieren,van begin af aan gelogen dat ze rechtszaken gingen starten tegen SBB en provincie,als donateurs na maanden vroegen hoe het ervoor stond werdt menigeen geblokkeerd op haar pagina,jaar later nu en nog niks betekend voor de arme dieren,een keer voor de rechter gestaan maar bleek verkeerde te zijn.Nu inmiddels weer dik met jc vogelaar met zn vele subsidies en zn belangen,inmiddels grote ruzie met haar trouwe vriendin Cynthia ,die nu overal geblokkeerd is bij A van straaten ,en de advokaat jongemans ook inene verdwenen,inmiddels zegt ze een nieuwe advokaat die anoniem wil blijven?Nu las ik vol verbazing dat ze met diverse politici een rit gaat maken over de ovp,nu pas?Het gras is groen en de dieren zien er super uit,maar wel even graag doneren lieve mensen want de tonnen eurootjes zijn helaas op,nog nooit transparantie gezien op de pagina van A tegenwoordig zonder C over uitgaves,en belangrijkste geen anbi status .Media geil wicht is het ,stapte vorig jaar over de kadavers heen die stierven van de honger om selfies te maken maar voeren ho maar.

Ralph

2019-05-01 01:01:50

Merendeel van het geld zit in haar neus.

Marc

2019-05-25 14:31:39

Zelden zoveel lulkoek verhalen gehoord als van deze dame,ik heb haar nog nooit gezien tijdens voeren of acties op de ovp.Ik zie haar regelmatig op live filmpjes ,en snuift volgens mij hele voetbal lijnen vol in haar neus.Hoe kan men haar nog überhaupt serieus nemen,als je zo praat als een kip zonder kop ?Ze kan jacobskruid nog niet onderscheiden van boterbloemen,hoe is het in godsnaam mogelijk dat ze nog zoveel volgers heeft?Ik hoop dat er veel meer mensen wakker worden ,want dit mens moet zo snel mogelijk naar een afkick kliniek toe ,de dieren lopen gevaar op de ovp met deze heks.

Hel

2019-05-25 15:00:59

Stichting Cynthia en Annemieke is tegenwoordig alleen nog stichting Annemieke. Dit nadat Cynthia eruit geschopt is omdat mw A het op haar eigen manier wil doen en dat is donaties incasseren, maar voor wat? Er kan geen sprietje hooi voor de grazers af, maar ze wil wel een grote vrachtwagen vol naar Spanje brengen? . De volgers hebben tot op vandaag nog steeds geen jaarverslag gezien. De accountant is er nog steeds mee bezig?????? De website is al maanden uit de lucht, ondertussen ook nog eens een nieuwe advocaat in de arm genomen,  die wel het volle tarief vraagt en je de vraag al voelt aankomen: donaties graag. Kritische vragen  worden niet of zeer hooghartig en kortaf  beantwoord en de vragensteller wordt daarna gelijk geblokt. Ook dreigt mw A steeds met het stappen naar de politie als mensen kritisch zijn, zgn omdat zij zich dan bedreigd voelt. Uiteraard zijn hier nog nooit bewijzen van getoond, terwijl ze toch overal een screenprintje van maakt. Ook is het blokken op haar eigen pagina niet genoeg, zij en enkele fanatieke, goedgelovige volgers zijn ook zo kinderachtig genoeg om kritische mensen te rapporteren bij Faceboek, zodat deze mensen een blok van week of een maand krijgen. Zo proberen ze de kritische mensen monddood te maken. 

Doreen Vels

2019-05-25 21:38:42

Zijn er nu echt nog mensen die doneren? 

Annemieke blokkeert je, zodra je vraagt wat er met de donaties gedaan wordt.

Volgens mij is ze zo glad als een aal en heeft ze de juiste woonplaats uitgekozen om zich nog meer te verrijken over de ruggen van dieren.

Mensen trap er alsjeblieft niet in!

Annie roffel

2019-05-25 22:06:58

Raar mens altijd netjes gereageerd op de pagina van stichting cynthia en annemieke kon ineens geen reacties meer plaatsen en nu kom ik niet meer op de pagina van stichting annemieke.heb ik soms vervelende vriendjes en vriendinnetjes die al geblokt waren?vreemde toestand.

Jellie oost

2019-05-25 22:17:52

Nou nou flink wat donaties binnengeharkt.heb zelf ook eens gedoneerd en vervolgens gevrasgd waar dit dan nasrtoe ging plots geblokkeerd.de live updates zijn een giller een hoop bla bla maar geen inhoud,mevrouw heeft ook nog eens last van achtervolgingswaanzin constant allert over der schouder kijkend waarbij ze bang is dat ze achtervolgt wordt.in mijn ogen stinkt deze zooi dat over de rug van de arme dieren.

Jodokes

2019-05-26 20:53:22

Gooise tam tam, 

Twee dames uit t’Gooi die in februari hooi gingen voeren, hadden nog nooit van de OVP gehoord. Hooi voeren hebben ze ook maar niet gedaan want dat mocht immers niet, dan maar wakken in het ijs slaan. Bij elke tik op het ijs, kwam de gedachte dat ze hier veel geld mee konden gaan verdienen. Er werd steeds heftiger op het ijs geslagen, niet omdat de dieren dan konden drinken maar dat bracht hun steeds meer op ideeën. Er werd een stichting op gericht stichting Cynthia en Annemieke. Toen begon ook de ellende, smeekbeden op fb, live filmpjes en vooral veel selfies. Wat vonden deze twee vriendinnen zich zelf toch goed. Arme dieren want zij kregen geen hooi maar de foto’s van de magere hongerige dieren bracht veel geld in het laatje. Armoe, ziekte, honger en ellende doet mensen doneren. De leden groeide de pan uit, maar de leden moesten wel volgzaam blijven en kritiek dat werd blokkeren. De paardenmeisjes kregen ruzie en C en A werd A. Zonder uitleg ging A verder, ook de advocaten moesten vertrekken en er is een advocaat die anoniem wil blijven aangenomen en krijgt ook een salaris Vreemd? A heeft ook gauw de stichting naam veranderd. Maar A daar ontloop je de verplichtingen en verantwoording niet mee. Je kunt mij veel wijsmaken maar dit maak je me niet wijs. En als je dan openheid en transparant bent waarom dan alles in het geniep? Al die niet zeggende zinloze live filmpjes, gejank op fb en gebedel. Ga eerst je maar eens verdiepen in wat je allemaal roept. Zolang je veldsla niet van Berenklauw weet te onderscheiden is het toch erg triest met je gesteld. Loop maar lekker angstig rond met je kastje om je nek, want alles voor de aandacht. En duik maar heerlijk terug in je fijne huisje bij Jan in het dorp. 

Gerard kl

2019-05-27 21:56:38

het lijkt mij goed om eerst eens openheid van zaken te geven over al dat geld wat al gebruikt is, en maak eerst eens bekent uit wie het bestuur is van de stichting en dan bedoel ik ook over de tijd van cynthia en je zelf 

Kees

2019-05-27 22:09:12

Geld zat bij die stichting. Schadevergoeding moet ze betalen en wel met terugwerkende kracht voor deze Volksverlakkerij. Nog niet gesproken van de emotionele ellende die de stichting C&A mij, ons gedupeerde donateurs, zeg maar gerust het hele Nederlandse volk aangedaan heeft door niet in te grijpen daar waar ze WEL wat hadden moeten doen ‘’met al dat gedoneerde geld voor die arme OVP dieren in nood’ !!!

Door hun lakse optreden toen dat zo dringend nodig was zijn duizenden dieren omgekomen wat waarschijnlijk voorkomen had kunnen worden als tijdig rechtszaken waren gevoerd met die grote pot met geld.

Agnes Jansen

2019-05-28 12:07:28

Kees ik spreek voor mijzelf en niet als PR actie voor Stichting A. Ik geef enkel mijn persoonlijke mening. Ik ben nog altijd blij met de dingen die Stichting A wel doet! Ik begrijp niet dat anderen dit niet willen inzien. Afgaan op veronderstellingen vermoedens zonder bewijs. En ben ook blij met wat andere stichtingen, Stamina en voergroepen doen. En wat betreft de veroordeelden van de domme "pakketgrap" 80 uur taakstraf is een straf en geen vrijspraak. Waardeer het positieve in elkaar en doe zelf ook het een en ander wat je kunt om deze ellende achter ons te kunnen laten. Verbind, in plaats van elkaar kapot maken. Daar help je de grote grazers niet mee. Kost alleen maar negatieve energie.

Marc

2019-05-29 07:02:49

Agnesje, agnesje toch.Je kan toch beter weer bomen gaan knuffelen hoor want recht uitspraken lezen schijn je nogal veel moeite mee te hebben.Ze zijn wel degelijk vrijgesproken(van het domme bompakketje),maar ik weet nog op discussie groep haalde je ook een rechtszaak erbij die je niet goed gelezen had van bierman,weet je nog wel je haalde zelfs haar advokate erbij omdat je dacht dat je t allemaal zo goed wist?Niet dus ,beloof me is een ding en ga bij stichting A een paar keer vragen wanneer er openheid van zaken komt ,kijken hoe snel jij op de blok gaat daar .Dan spreken we elkaar daarna weer snel.En ja a heeft een heleboel gedaan dat is 980 herten dood ,en heel veel runderen en paarden dood door schuld.Als ze vanaf begin af aan daadwerkelijk rechtszaken hadden gevoerd met vogeltje met al zn macht achter hun,had t heel anders gelopen.A wist samen met vogeltje vele mensen naar zich toe te trekken om de rest af te lijden van de ovp.Ga je is inlezen in de praktijken van hem watvoor vreselijke belangen deze man heeft in de ovp en de nvwa ,eigenlijk waar niet?Maar de zwevers zoals jij zijn net struisvogels en steken hun kop liever in het zand ,en daar is A gek op dus vragen stellen bij A over de financiën ,en ik geef je 2 weken dan kan je in de boom knuffelen i.p.v ernaast. 

Uw reactie