Algemeen

Verklaring burgemeester Lieke Sievers n.a.v. onaangekondigde demonstratie KOZP

Vandaag tijdens de markt in Volendam heeft KOZP met een aantal mensen een onaangekondigde demonstratie gehouden. BOA’s en politie hebben aangezegd dat de demonstratie moest worden beëindigd. De demonstranten zijn hierop onder begeleiding van de politie vertrokken. Tijdens de demonstratie zijn de actievoerders belaagd. Iedereen mag een mening hebben en die uiten, binnen de grenzen van onze rechtsstaat. En dat binnen de afgesproken spelregels. Zonder aankondiging demonstreren mag niet, bedreigen en belagen ook niet.

Foto social media

In een tijd van Covid-problemen, toepassing van allerlei maatregelen, korte lontjes en donkere dagen, is het bewaren van de rust, vrede en veiligheid voor iedereen een enorme uitdaging.

Alleen door ons met elkaar aan recht en redelijkheid te houden is vrijheid voor iedereen mogelijk, kan en mag iedereen zijn wie of wat hij/zij is. Respect en verdraagzaamheid zijn essentieel voor het gewoon met elkaar samen leven. Daar hebben we iedereen voor nodig, juist nu. Daar kan de overheid, de gemeente, de politie of de BOA’s niet alleen voor zorgen, daar hebben we als mensen allemaal een rol.

Het is het allermoeilijkste om te proberen in een tijd waarin we het allemaal lastig hebben, toch naar elkaar te luisteren, met elkaar te praten en begrip te hebben. Of het nou gaat om meningen voor of tegen iets, of om rekening met elkaar houden in buurten en wijken. De meeste mensen doen dat gelukkig ook.

De winter is nog lang, de maatregelen nog niet over, dus de druk op ons allemaal blijft. Dat voelen we ook allemaal. Van spanning, narigheid en excessen wordt niemand beter. En daarmee haalt ook niemand zijn of haar gelijk. Daar wordt niemand gelukkig van. We moeten ons nuchtere verstand blijven gebruiken. Help daarom elkaar om deze tijd in alle opzichten gezond door te komen.

|Doorsturen

Jannig

2021-12-04 16:04:04

Nee het mocht niet van de Sievers dan had ze als baas van de politie

de demonstratie moeten afblazen. Een handjeovol agenen en een paa

Boa's . Demonstranten mochten gewoon hun punt maken. Het valt mij mee dat er geen ongelukken zijn gebeurt.....Tsja dan komt de burgemeester weer in het nieuws.

mark veldhuizen

2021-12-05 08:47:41

het was angstig,wat een ellende,demonstreren mag,inderdaad,maar,hou het wel netjes,dank u wel.

Don Frenser

2021-12-05 14:46:17

Zijn de vissertjes bang voor de traditie? Dan nu direct de auto de deur uit, de mobieltjes inleveren maar vooral direct de motoren uit de vissersboten slopen en terug naar zeil en roeispaan.

Ook geen aardappels, chocolade, tomaten en nog veel meer niet eten. Want de traditie moet hoog worden gehouden.

Wat een stel debielen, zowel in Urk als Volendam. Zou er inteelt zijn geweest?

Jan Tol

2021-12-05 17:30:21

Zeg Don Frezer, knoop jij jezelf even op zeg!

Jan Tol

2021-12-05 17:31:04

Zeg Don Frenser, knoop jij jezelf even op zeg!

Jannig

2021-12-05 18:08:07

Don Freser Randdebiel waar heb je het over? Ze hadden ze ons dorp uit

moeten slaan. Volgend jaar liggen ze in de Haven.

mark veldhuizen

2021-12-07 06:12:17

ik snap werkelijk waar niet,dat de webmaister,dit grove taalmisbruil toestaat.te ziek voor woorden,gezien sommige reacties.

Uw reactieNieuw-Volendam in beeld


Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Laatste vacatures

Meest gelezen

Laatste reacties