Algemeen

Suggestie: Stelconplatenbaan als taxistandplaats?

Jan Steur las woensdag in de Nivo dat de stelconplaten in de Populierenlaan worden verwijderd. Vanwege de nieuwe inrichting en het bestraten van het Europaplein en de Zeestraat, is deze strook met stelconplaten vorig jaar aangelegd, zodat hier de zaterdagmarkt gehouden kon worden.

Nu het bestraten van het Europaplein afgerond is, gaat de markt weer verhuizen en wil de gemeente deze stelconplatenbaan verwijderen. Jan Steur kwam met de volgende suggestie: “Afgelopen Paasweekend was ik in de namiddag op het Europaplein. Dit stond vol met taxi’s dwars door elkaar op de lus voor het Havenhof. Dat zorgde voor volop belemmering. Daarom de suggestie: gebruik de stelconplatenbaan in de Populierenlaan als taxistandplaats”. Op zich is het een goed idee te noemen. Met name met de komende kermis zullen in de Populierenlaan lange rijen met taxi’s staan en zo is er wat meer ruimte. De strook stelconplaten ligt er nog en deze suggestie is het overdenken waard. Of de omwonenden het ermee eens zijn, dat is weer een andere vraag….

|Doorsturen

Henk Bond

2019-04-28 16:10:43

Naar aanleiding van de suggestie van Jan Steur het volgende: toen de herinrichting van de populierenlaan aan de orde was, was ook al besloten dat er een nieuwe school in het park ertegenover zou komen. Die werd maar even door de strot geduwd van de omwonenden, zonder, dat die daar enige stem in hadden, en het betrekkelijk mooie uitzicht was daarmee van de baan. Wel zijn die bewoners benaderd over hoe ze de populierenlaan ingericht wensten te zien qua infrastructuur. Met het oog op die nieuwe school, hebben die unaniem aangegeven geen extra parkeervakken of kiss en ride plekken voor de deur te willen, mede in acht nemend de veiligheid voor de schoolkinderen op de 2e drukste straat/weg van Volendam. Dit is vervolgens naar tevredenheid uitgevoerd. Toen kwam het geldverslindende verhaal, wat betreft het europaplein. Ik vraag me af, buiten het feit om, dat er nodeloos gesmeten is met gemeenschapsgeld, of de omwonenden van het europaplein en de zeestraat nou wel zo gelukkig zijn met het resultaat, maar dat terzijde. Maar goed, de markt moest verhuizen, en de populierenlaan was in de ogen van de gemeente de beste plek. Daarover zijn de bewoners en marktkooplieden over geïnformeerd. Wij als bewoners hebben daar niet moeilijk over gedaan, en hebben dat achteraf ook helemaal niet als vevelend ervaren. Ook werd ons meegedeeld, dat er stelconplaten aan de overkant gelegd zouden worden, zodat daar de marktlieden hun wagens konden neerzetten, zodat ze niet weg zouden zakken. Daar hadden wij wel moeite mee, omdat die dan dus ook gebruikt gaan worden als parkeervak. Daarop zegde wethouder Runderkamp ons met klem toe, dat we daar geen zorgen over hoefden te hebben, want hij zou daar bovenop zitten, en er zou absoluut op gecontroleerd en gehandhaafd worden....U snapt het al: de platen werden inderdaad als parkeervak gebruikt, onder andere door mensen, die 200 meter van de school wonen, en met de auto de kinderen naar school brengen. Ja, echt waar. Vele malen hebben wij met foto's en al de wethouder daarvan op de hoogte gesteld. Slechts 1 keer is er controle geweest, en niet 1 keer is er gehandhaafd. Wij hebben dus alle vertrouwen in deze wethouder verloren. De stelconplaten worden binnenkort gelukkig weggehaald, is ons toegezegd, dus onze zorg voor de veiligheid bij ons voor de deur, wordt daarmee enigszins minder. Met de kermisdagen hebben wij inderdaad 4 volle dagen een steeds in beweging zijnde taxistandplaats voor de deur. Ook daar doen we niet moeilijk over, omwille van ons gezellige dorpsfeest, ook al geeft het veel overlast. Het feit, dat het europpaplein een debacle geworden is, hoeven wij niet op ons bordje te krijgen, dus ik stel voor, dat we de taxistandplaats voor de rest van het jaar bij Jan Steur voor de deur situeren. Wij hebben al overlast genoeg (gehad). Hartelijk dank, Henk Bond.

Jaap

2019-04-29 12:08:58

Inderdaad Henk met de Zeestraat zijn er miljoenen onnodig over de balk gesmeten door onze gemeente Als men daat de riolering en evt nutsvoorzieningen had vernieuwd daarna weer opnieuw asfalteren was er geen vuiltje aan de lucht. Zeestraat was niks mis mee Maar nee er moesten miljoenen over de balk (met dank aan Lijst Kras)

Uw reactie