Algemeen

Speijk Braspenning maakt met CMI Wall & Floor naam en faam in binnen- en buitenland

Van kleine keukens tot miljoenenprojecten op Ibiza

Het verhaal leest weg als een bijna onvoorstelbaar jongensboek, waarin Jean Speijk Braspenning de hoofdrol speelt. De 30-jarige kunstenaar maakt met zijn bedrijf Creative Minds International (CMI) wereldwijd furore met unieke vormen van wand- en vloerafwerking. Het afgelopen anderhalf jaar waren de Volendammers te vinden in de huizen van wereldsterren als David Guetta (Ibiza), Iker Casillas (Kameroen) en Gerard Pique (Colombia). ,,Het schip is begin 2016 gaan varen en niemand weet waar het stopt.”

De Volendamse ondernemer laat in zijn showroom aan de Julianaweg een aantal foto’s zien van projecten die CMI onlangs heeft afgerond. Het zijn allerlei verschillende vormen van decoratieve wandafwerking, die zich vaak kenmerken door een stuclaag met reliëf. Soms in de vorm van golven, af en toe met het effect van een rotswand en dan weer met een robuuste look. Wat opvalt is dat de designs allemaal uniek zijn, maar toch één ding met elkaar gemeen hebben: ze zijn indrukwekkend. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom de president van Azerbeidzjan met CMI in zee gaat en bekende interieurarchitecten als Eric Kuster, Marcel Wolterinck en Patrick Russ zo graag met het bedrijf willen samenwerken.
David Guetta
Jean Speijk Braspenning is samen met dorpsgenoot Niels Molenaar de drijvende kracht achter het succes. Speijk Braspenning is al jaren bezig met het ontwikkelen van bijzondere vormen van stucwerk en is sinds anderhalf jaar voor honderd procent zelfstandig ondernemer. Sindsdien gaat het snel met CMI. Heel snel zelfs. ,,Na mijn opleiding ben ik in eerste instantie als geintje gaan stukadoren, omdat een aantal vrienden van me het ook deed”, begint Speijk Braspenning het gesprek. ,,Al snel ontdekte ik dat ik meer wilde en ben ik werk gaan binnenhalen voor Dofine, een specialist op het gebied van wandafwerking. Dat ging zo goed, dat ik het groter wilde aanpakken. Omdat de eigenaar van dat bedrijf dat destijds niet zag zitten en ik zelf vol zat met nieuwe creatieve ideeën, ben ik na verloop van tijd mijn eigen onderneming gestart.”

‘Het project bij David Guetta
was een geweldige promo,
waardoor er veel meer grote namen
bij ons aan de bel trokken’

Hij stelde Molenaar aan als zijn vertrouwenspersoon en voorman. Zelf ging Speijk Braspenning de weg op, om zijn concept aan de man te brengen. ,,Ik klopte letterlijk op de deur bij architectenbureaus en probeerde hen vervolgens te overtuigen van mijn ideeën. Inmiddels werk ik met bijna al die bedrijven samen. Wolterinck, CRAVT, Kuster, Janssen.”
Bij DJ David Guetta kwam Speijk Braspenning binnen via een goede vriend, die Guetta weer kent uit de muziekbranche. ,,CMI had dankzij die relatie natuurlijk de gunfactor, maar we hebben zijn vertrouwen wel dubbel en dwars terugbetaald. Nadat we dat project vorig jaar hadden afgerond, ging het balletje heel snel rollen. Het was voor CMI natuurlijk een geweldige promo, waardoor er veel meer grote namen bij ons aan de bel trokken. En die huizen van Guetta op Ibiza? Die onderhouden we nog steeds ieder jaar.”
Samen met Volendammers
Een leuk detail is dat CMI niet alleen aan zichzelf denkt. Naast de speciale wand- en vloerafwerking haalt Speijk Braspenning regelmatig complete afbouwprojecten binnen, waarvoor hij dan andere bedrijven uit eigen dorp uit eigen dorp inschakelt. Voor vloerafwerking werkt CMI bijvoorbeeld samen met VSK Vloeren. Voor het schilderwerk is Unique Afwerking een belangrijke partner. Het kitwerk wordt meestal gedaan door EuroSeal. CBL wordt vaak gepolst voor het traditionele stuc- en tegelwerk. TAC verzorgt de akoestische wand- en plafondpanelen. En het ‘papierwerk’ is in veilige handen bij NBC van Roemburg & Partners.
,,Van mijn moeder Maria Wolters, die een bruidsmodezaak heeft in Volendam, heb ik geleerd dat je niet kunt vermenigvuldigen als je niet kunt delen. En zij zegt ook altijd: zorg dat je andere Volendamse ondernemingen wakker houdt én van werk probeert te voorzien. Daar houd ik me aan vast. Want ik kan dan wel ideeën bedenken en werk binnenhalen, maar zonder mijn team ben ik niks. Dat besef ik heel goed. We hebben nu met al die bedrijven samen een ontzettend stabiele ploeg met louter vakmannen. Dat is onze kracht. Het is misschien een cliché, maar dat Volendamse sausje is wat al die opdrachtgevers aantrekt. Geen poespas en veel humor, maar wél steengoed.”

‘Ik kan dan wel ideeën bedenken
en werk binnenhalen,
maar zonder
mijn Volendamse team
ben ik niks’

In het najaar lanceert CMI een nieuwe productlijn in samenwerking met Tol Plaatwerk. Het gaat om liquidmetal, een soort vloeibaar metaal. ,,Daarmee kunnen we blauwstaal één op één nabootsen, maar dan zonder het enorme gewicht”, vertelt het brein. ,,Keukens van bijvoorbeeld hout, kunststof of beton kun je met deze coating omtoveren in metaal. Het breekt niet, bladdert niet af, blijft goed vastzitten en is geschikt voor binnen en buiten. Dat gaat weer iets heel moois worden.”
Pyreneeën en Ibiza
Een van de mooiste projecten die CMI onlangs uitvoerde met zijn partners, was op het Aziatische reuzenpandaverblijf Pandasia in Ouwehands Dierenpark. De Volendamse vakmannen waren daar verantwoordelijk voor de gehele afbouw, met een oppervlakte van 3400 vierkante meter.

‘Ik ben er wel van overtuigd
dat de eerste altijd Coca-Cola
zal blijven en de rest misschien
tot Pepsi kan reiken’

Verder zit CMI tot januari 2019 volgepland met tal van grote projecten; van tientallen penthouses in de Franse Pyreneeën tot afbouwwerkzaamheden aan 160 appartementen op Ibiza; vanaf 32 tot 140 vierkante meter. ,,We zijn nu bezig met het realiseren van meerdere showrooms in samenwerking met diverse architectenbureaus. Volgende maand openen we er één in Nijmegen, in het AmstelBusinesspark komt binnenkort een showroom en Eric Kuster krijgt nog meer materiaal van CMI in zijn bedrijfspand in Huizen. Vanaf 2018 zitten we hopelijk op zes showrooms met onze eigen producten. Daarnaast zijn we in onze thuishaven in Volendam begonnen met het aanbieden van houten vloeren, in samenwerking met ’t Saense Parkethuys. Zo blijven we onze tentakels uitspreiden.”
Coca-Cola
Overigens blijft CMI de kleinere projecten van maximaal twee weken ook gewoon omarmen, daar houden de medewerkers tijd voor vrij in hun agenda. ,,Ook in Volendam doen we nog steeds veel werk. Al gaat het om kleine keukentjes en badkamers; ik zal nooit vergeten waar ik vandaan kom.”
Zijn leven als ondernemer is immers niet altijd van een leien dakje gegaan. ,,Creativiteit komt voort uit impulsiviteit. Dat is nu mijn sterkste punt bij het ontwikkelen van nieuwe productlijnen, maar het is in het verleden ook mijn valkuil geweest. Dan deed ik zaken met mensen van wie ik dacht dat ze het beste met me voor hadden en dezelfde denkwijze als ik hanteerden. Maar als puntje bij paaltje kwam, dachten ze alleen aan hun eigen portemonnee. Daar heb ik een paar keer flink mijn kop mee gestoten.”
Nog steeds is vertrouwen een moeilijk begrip in zijn vak. ,,Omdat wij een uniek product leveren van een niveau waar bijna niemand in Nederland aan kan tippen. Op school wordt dat niet geleerd. Dus als wij nieuwe mensen aannemen, moeten we maar hopen dat ze na verloop van tijd niet voor zichzelf beginnen. Al ben ik er wel van overtuigd dat de eerste altijd Coca-Cola zal blijven en de rest misschien tot Pepsi kan reiken. Met andere woorden: als we innovatief bezig blijven, deze kwaliteit blijven bieden en ons huidige team intact kunnen houden, dan zijn we moeilijk te verslaan.”

 

|Doorsturen

Robin

2024-05-24 15:36:28

Ga niet met hem in zee. 

Grote praatjes maar werkt zijn werk niet af nadat je heb vooraf betaald!

Ruud

2024-05-24 16:53:26

Hier sluit ik me helemaal bij aan, ga niet in zee met hem veel betalen voor rotzooi en service achteraf kun je op je buik schrijven!

Yvonne

2024-05-25 01:39:16

"Zo blijven we onze tentakels uitspreiden". Zeer onbetrouwbaar. Grootspraak druipt er vanaf. Het ene "project" nog groter dan het ander. In werkelijkheid luchtkastelen. Laat klanten vooruit betalen, maar maakt werk slecht tot niet af. Komt afspraken veelvuldig niet na. Niet mee in zee gaan.

Jan

2024-05-25 17:40:39

Goede service. Betrouwbare vakman. Geloof de praatjes van negatieve Robin, Ruud en Yvonne niet.

Kees

2024-05-25 19:53:28

Nou Jan ik zal ter bescherming van Br........g maar niet vertellen wat wij hebben meegemaakt want dan blijft er van de mooie woorden goed en betrouwbaar echt weinig meer over.

Maar als je zo'n artikel hier plaatst met allemaal lof dan kun je dit verwachte. Negativiteit = Realiteit.

Reactie op bovenstaande schrijver! Een onderbelicht aspect van dit schrijven: de eenzaamheid van deze schrijver! Onder steeds weer een andere naam!

2024-05-26 08:43:42


Reactie op bovenstaande schrijver! Een onderbelicht aspect van dit schrijven: de eenzaamheid van deze schrijver! Onder steeds weer een andere naam!

Bernhard Zwiets

2024-05-26 11:31:09

Tegen mij had hij het serieuze verhaal dat hij destijds the office van president Trump heeft gestuct. Dat Trump toen daarna binnenkwam en hem zeer hartelijk de hand schudde om hem te complimenteren met het vakwerk wat hij erop gesmeerd had. Toen dacht ik al, dit klopt niet. Grootspraak. En inderdaad, we zijn het schip ingegaan.

Wilma ‘t R.

2024-05-26 20:42:52

Nou Bernhard komen jullie er nog goed vana. Jullie een schip maar wij zijn met hem in de boot gegaan.

Dachten knopen te gaan leggen, er een motorboot van te gaan maken en kijken hoe hard een boot vaart. 
Maar niks van dit al...de verf was nog niet droog of de boot was al weer nat...zo lek als een mandje!

Herman

2024-05-26 20:47:58

wel goed dat je het van je af schrijft wilma vervelende ervaring waar je geen slecht weer voor nodig hebt

Reactie op bovenstaande schrijver! Een onderbelicht aspect van dit schrijven: de eenzaamheid van deze schrijver! Onder steeds weer een andere naam!

2024-05-26 20:56:01

Reactie op bovenstaande schrijver! Een onderbelicht aspect van dit schrijven: de eenzaamheid van deze schrijver! Onder steeds weer een andere naam!

Bernadette de Zijl

2024-05-26 21:15:37

Wat zit dat censuur mannetje bij die Volendam krant toch steeds irritant zijn standaard spam tekstjes door de reacties van lezers te gooien. Smijt die reactie mogelijkheid dan op 'off' als je het niet wilt. Hoogst irritant.

Reactie op bovenstaande schrijver! Een onderbelicht aspect van dit schrijven: de eenzaamheid van deze schrijver! Onder steeds weer een andere naam!

2024-05-26 21:19:33

Reactie op bovenstaande schrijver! Een onderbelicht aspect van dit schrijven: de eenzaamheid van deze schrijver! Onder steeds weer een andere naam!

Harry

2024-05-27 07:26:31

Of smijt dat 'censuur mannetje' eruit. Fantastisch!

Reactie op bovenstaande schrijver! Een onderbelicht aspect van dit schrijven: de eenzaamheid van deze schrijver! Onder steeds weer een andere naam!

2024-05-27 08:10:58

Reactie op bovenstaande schrijver! Een onderbelicht aspect van dit schrijven: de eenzaamheid van deze schrijver! Onder steeds weer een andere naam!

Uw reactie


Sportweddenschappen zijn big business in Nederland, met meer dan 2 miljard euro die jaarlijks in online casino's wordt ingezet. Deze activiteit is toegenomen omdat Nederlandse spelers zich steeds meer op hun gemak voelen bij het wedden met hun computer. Bovendien is er met de opkomst van de technologie een toegenomen belangstelling voor goede online casino's die gratis spins zonder storting Nederland aanbieden. Naast traditionele sporten zoals voetbal en basketbal, kunnen Nederlandse gokkers nu ook weddenschappen afsluiten op allerlei andere evenementen, waaronder paardenraces, darts en zelfs eSports-toernooien. Tegenwoordig bieden veel Nederlandse online casinosites sportweddenschappen aan als een van hun belangrijkste attracties. Nederlandse spelers zijn vooral dol op weddenschappen op wedstrijden tussen Europese topcompetities, zoals Premier League clubs Manchester City en Chelsea of Bundesliga Borussia Dortmund tegen teams uit lagere divisies. Ze wedden ook graag op losse wedstrijden of series met bekende sporters of teams uit andere landen.

Akár egy lakos, aki naprakész szeretne maradni a városban zajló eseményekr?l, vagy egy kíváncsi utazó, aki a régió gazdag történelmébe szeretne betekintést nyerni, ez a webhely digitális útmutatóként szolgál Edam-Volendam lényegéhez. A rengeteg információ között harmonikus egyensúlyt ér el a weboldal, amely a magyar 22bet casino dinamikus világának felfedezésére hívja a szórakozás iránt érdekl?d?ket. Miközben helyi híreket néz az oldalon, merüljön el az online játékok izgalmas univerzumában. Számos online platformjátékkal és fogadási lehet?séggel a 22bet casino a szerencsejáték varázslatos vonzerejét hozza a képerny?re. Tegyen egy utazást a hagyományos asztali játékokon, a modern játékgépeken és egy izgalmas él? osztói élményen keresztül. Ahogy az Edam-Volendam gazdag örökséget testesít meg macskaköves utcáin, a 22bet casino a véletlen örömét testesíti meg, így a webhely kett?s menedéket nyújt az információkeres?k és a szórakozás számára.

Casino's hebben de laatste tijd aan populariteit gewonnen, vooral online casino's. Dit komt door een aantal redenen, waaronder het feit dat ze handiger zijn dan fysieke casino's en dat ze een spannende gokervaring bieden, waarover u meer kunt vinden op https://onlinecasinosnl.com/casino-bonus/. De stad Nieuw-Volendam is geen uitzondering op deze trend, en er zijn nu verschillende online casino's beschikbaar voor spelers daar. Bezoekers kunnen een verscheidenheid aan online casino's vinden die spellen aanbieden zoals gokkasten, roulette, blackjack en poker. Naast online casino's zijn er ook veel goede fysieke casino's die goed verlicht zijn en ruime gokruimtes hebben met comfortabele stoelen en tafels. Sommige casino's hebben ook grote LCD-schermen waarop de actuele speluitslagen te zien zijn. Online casino's zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en de stad heeft verschillende opties voor spelers. Of u nu op zoek bent naar een veilige en beveiligde online casino ervaring of uw geluk wilt beproeven op enkele van de grootste en beste merken in de business, u zult vinden wat u nodig heeft in Nieuw Volendam.


Nieuw-Volendam in beeld


Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Laatste vacatures

Meest gelezen

Laatste reacties

text ankor text

Ook hier adverteren?
Weer

 

Poll

Dowiedz si? o najnowszych wydarzeniach w Edam-Volendam, od wydarze? spo?ecznych po polityk? miejsk?, aby nad??y? za biciem serca tego malowniczego regionu. Ale emocje na tym si? nie ko?cz? – dla tych, którzy szukaj? innego rodzaju przygody, nasza platforma p?ynnie ??czy geograficzne podzia?y, daj?c wgl?d w legalne kasyno polska. B?d? na bie??co z dynamicznym krajobrazem gier hazardowych w kasynach, zmianami regulacyjnymi i ofert? rozrywkow? w Polsce. Od ol?niewaj?cych ?wiate? warszawskich kasyn po strategiczn? atrakcyjno?? sto?ów do blackjacka i pokera, nasza strona internetowa informuje Ci? o kwitn?cej bran?y legalne kasyno polska. Niezale?nie od tego, czy jeste? urzeczony beztroskim urokiem Edam-Volendam, czy kuszony t?tni?cym ?yciem ?wiatem polskich kasyn, nasza strona internetowa b?dzie dla Ciebie miejscem, w którym znajdziesz ró?norodne informacje i do?wiadczenia.