Algemeen

Degradatie FC Volendam een feit

Het hing al een tijd in de lucht, maar nu is het een onomkeerbaar: FC Volendam degradeert in het seizoen 2023/2024 uit de Eredivisie. Ajax speelde zondagmiddag met de thuisclub, waardoor het kon uitlopen in de score: 1-4 werd het. Het lot van de FC was eigenlijk al voorafgaand aan dit duel bezegeld. RKC Waalwijk had toen al met ruime cijfers gewonnen, waardoor handhaving alleen nog cijfermatig mogelijk was. Volendam heeft zijn degradatie uiteraard niet alleen te danken aan het verlies tegen de recordkampioen. In dit hele seizoen was het vaak net niet, af en toe net wel, maar meestal kwam het ruimschoots tekort.

Foto: FC Volendam/Fred Rotgans

 

FC Volendam zette in de beginfase hoog druk op de opbouw van Ajax. In de duels zaten de spelers er fel op. De Amsterdammers probeerden duidelijk om die confrontaties te vermijden. In de 7e minuut was het eerste spannende moment van de wedstrijd. De scheidsrechter moest naar de kant om een mogelijke strafschop-situatie voor Volendam te bekijken. Op het oog leek er weinig aan de hand, maar de arbiter deed er toch lang over om de beelden tot zich te nemen. Uiteindelijk stelde hij vast dat er sprake was van buitenspel. Geen penalty dus.

 

In de tijd die daarop volgde, combineerde Ajax wat over het veld. Het miste daarbij de echte scherpte om grote mogelijkheden te creëren. Volendam was al een paar keer voor het Amsterdamse doel verschenen, maar werd daarbij evenmin gevaarlijk. Pas in de 22ste minuut kreeg Ajax de eerste serieuze schietkans. Dit schot van Brian Brobbey werd weggewerkt door doelman Mio Backhaus. Even later reageerde hij wederom goed op een inzet van diezelfde aanvaller, nu uit een counter.

Volendam begon meer en meer onder druk te staan. Een achterstand kon niet uitblijven en dat bleef die ook niet. Middenvelder Kenneth Taylor haalde uitstekend uit, zijn inzet ging via de onderkant van de lat in het doel: 0-1.

Na de goal wilde Volendam zich terug knokken. Het kreeg daarbij ook de bal van Ajax. Later waren het de Amsterdammers die weer het initiatief namen. In de 36ste minuut kreeg de thuisclub wel een behoorlijke kans: Vivaldo Semedo kopte de bal over het doel. Daarna kabbelde de wedstrijd wat voort. Ajax leek de score op het bord wel best te vinden, Volendam kon daar weinig tegenover stellen. Tot aan de rust bleef het bij 0-1.

In de eerste minuut na de pauze kreeg Volendam gelijk een enorme kans. George Cox gaf een afgemeten hoge bal op de diepgaande Darius Johnson, die deze met een soort lob een fraai vervolg gaf. Jammer genoeg voor Volendam eindigde die op de paal en trof net geen doel. Duidelijk was wel dat er nog wat te halen was voor de FC in dit duel. Dat bleek niet zo te zijn. Na een actie van Mika Godts kwam de bal terecht bij Chuba Akpom, die de bal voor het inschieten had: 0-2. Volendam stond voor een bijna kansloze missie.

In de 64ste minuut stond Semedo in een kansrijke positie, maar wist zijn voet niet tegen de bal te krijgen. Een kans op de aansluitingstreffer werd daarmee niet benut. De thuisclub moest daarna vrezen om niet tegen een grotere achterstand aan te lopen. Het was over het algemeen eenrichtingsverkeer richting het Volendamse doel, waardoor de 0-3 in de lucht hing. De FC leek eerder rijp voor de slacht, dan dat het nog terug in de wedstrijd kon komen. Dat eerste werd bewaarheid: Brian Brobbey ontweek een sliding van Damon Mirani, kon doorlopen en schoot raak in de verre hoek. De derde Amsterdamse treffer was daarmee een feit en daarmee een degradatie, die al eerder vrijwel onafwendbaar was.

Volendam gaf het daarna helemaal weg. Kenneth Taylor maakte de vernedering groter en tekende ook nog de 0-4 aan. De eer werd nog gered door Benaissa Benamar, die scoorde met zijn hoofd. Het duel tegen Ajax eindigde in 1-4.

|Doorsturen

Joop V.

2024-05-05 17:56:28

Vorig jaar gingen we o.l.v. het team Smit/Jonk nog voorspoedig richting een volwaardige Eredivisie club met alle goede ambities (o.a. nieuw stadion) die daar bij horen maar niet dus......

BEDANKT VERANTWOORDELIJKEN VAN NU (maar hopelijk niet lang meer!).

Jan2

2024-05-05 18:57:27

Joop, ze moet eeens weten, ze zijn geldwolven team jonk!

G. Fidder

2024-05-05 21:00:41

Onzin! Mensen die presteren mogen ook meer verdienen dat is niets nieuws en in de hele wereld zo geregeld! Maar 'het spul' wat er nu zit pakken erg veel geld maar presteren helemaal niets...zoals je het hele seizoen al ziet en vandaag helaas wordt bevestig!

G. Fidder

2024-05-05 22:14:06

Excuus mensen, ik sprong even uit de band. Mijn reactie was iets te fel. Wat onenigheid met mijn vrouw gehad vanavond, waardoor ik wat fel reageerde. Nogmaals excuus. U heeft gelijk mijnheer Jan2.

Joop V.

2024-05-06 07:19:11

Ja, als ik mijn reactie zo terugleest, dan denk ik ook aan mijn vrouw. Ons huwelijk is een vervelende toestand, al jaren lang. Dertig jaar volgens mij. Alleen maar gedoe en gezeur. Vandaar dat mijn reacties soms ook nog wel eens over de scheef gaan. Ik word gauw kwaad, ben opstandig geworden. Mijn oprechte verontschuldigingen.

G. Fidder

2024-05-06 09:25:10

Onzin! Mensen die presteren mogen ook meer verdienen dat is niets nieuws en in de hele wereld zo geregeld! Maar 'het spul' wat er nu zit pakken erg veel geld maar presteren helemaal niets...zoals je het hele seizoen al ziet en vandaag helaas wordt bevestig!

Joop V. en nog vele namen waaronder ik hier schrijf!

2024-05-06 09:35:26

Joop V. en nog vele namen waaronder ik hier schrijf!

Ik zal het maar opbiechten hier: ik praat steeds onder verschillende namen en bij verschillende reacties over ruzie met mijn vrouw maar ik ben maar een zielig éénzaam figuur (lees mannetje) die graag een vrouw zou willen hebben. Wat ben ik zielig en verdoe ik mijn tijd met onzin hier! Straks schrijf ik weer ik stop ermee maar dat kan ik niet! Ik ben een zielig en ziekelig figuur!

Pieternella

2024-05-06 12:26:57

Ik kan het niet meer volgen in deze krant. Allemaal dubbelgangers die rare uitspraken die en vervolgens weer allerlei excuses gaan aanbieden. Ik heb er ondertussen de buik loop van gekregen. Bah. De smeurie vliegt om me oren met een hoop knetterende herrie. Heeft u nu uw zin, beste lezers?

Gaby de Dats

2024-05-06 14:03:15

Nu u daar zo over praat, ik heb hetzelfde. Buikloop waar ik maar niet vanaf kom. 

Trudy Berkiens-Vluggen

2024-05-06 14:12:02

U kunt beter de buikloop hebben dan dat u verstopping heeft. Klinkt raar, uit twee kwaden kiezen, maar ik ben vorig jaar twee keer geopereerd, maar door de narcoses, heb ik daarna zeer ernstige verstoppingen gehad. Drogisten middeltjes hielpen voor geen meter. Wat ik er ook aan laxeer rommel ingooide, het werkte nul. Totdat ik het echt niet meer hield. Half uur in de wachtstand gestaan bij de huisarts. Eindelijk contact met de assistente. Een ouder, doortastend type. Die had het meteen in de gaten dat het een spoed geval was. Kom maar meteen langs, zei ze. Ik met grote haast erheen want ik stond op springen, maar het kon er niet uit. Ik een klein kamertje in, hoefde niet te wachten, stopte ze er rigoreus een klisma in. Eerste minuut gebeurde er niks. Toen opeens een hoop geborrel in me buik, en ja, hoor, het hele zakie kwam los. Wat een vreselijke opluchting. De oorzaak? In narcose zitten opiaten. Allemaal troep voor je darm flora. Helemaal aan gort. Dat zegt de narcotiseur er niet bij als je onder zeil gaat. De assistente van de huisarts heeft me zeer adequaat geholpen, waarvoor dank. De praktijk kon wel meteen gesloten worden vanwege de enorme lucht. Alle ramen moesten open en de patiënten werden geannuleerd voor die dag. Zelfs de volgende ochtend rook het nog, hoorde ik. Dus hopelijk hebben de lezers van Volendam Nieuws hier iets aan. Medisch en wetenschappelijk tegelijk. 

H. Brederode

2024-05-06 16:35:31

Hoi Pieternella, tijdje niet geweest hier alles goed? Begreep van de buurman dat je gisteren lekker verse karper hebt gegeten. Verstandig! Als er één van vis houdt dan ben jij het! Hoe gaat het met je vrouw? Nog gefeliciteerd al 32 jaar samen...knap hoor! Wat een schat hè die Gerie...jullie halen de 50 jaar samen wel! Nog vakantieplannen? Gokje: weer naar Sneek?!

Pieternella

2024-05-06 17:13:18

Ken ik u? U bent in de war. Ik ken u niet. Ik zet u op de wachtlijst voor een plekje bij ons in het gesloten tehuis. Wees welkom!

Sakoentela

2024-05-06 18:38:33

Ik zal u zeggen, nu u zelf over billen begint, mijn vriend en ik hebben pas een week verkering. Probleem is dat hij enorm op mijn billen valt, zegt hij zelf. Ik moet een bil vergroting ondergaan anders stopt hij de relatie. Het is een billen man zeg hij. Wat moet ik doen? Heeft iemand ervaring met dit soort operaties? Klopt het dat je daarna een paar maanden op je buik moet liggen omdat het liggen op je billen te pijnlijk is? Ik wil hem niet kwijt.

Karin Oers

2024-05-06 18:47:52

Gewoon doen. Je knapt er zienderogen van op. Doet u ook uw lippen erbij met lieposucktie en u bent weer het vrouwtje voor hem.

H. Brederode

2024-05-06 19:58:39

Pieternella waarom doe je zo naar? Drie jaar samen lief en leed gedeeld! Ik heb je al eerder gezegd je moet het leven niet zo moeilijk maken. En dat je 50 kilo te zwaar bent daar kan ik toch niets aan doen?

Jose

2024-05-07 07:17:30

Het nadeel van grote billen is dat je bij kleine toiletpotten niet goed kunt zitten. Het hangt erover heen waardoor het richten in het midden onmogelijk wordt. Op de camping is het altijd een probleem. Ik ga dan maar in de bosjes zitten, dan stroomt de boel ongestoord door. Geen grap.

H. Brederode

2024-05-07 10:11:05

Ik heb besloten om te gaan emigreren. Ik ben alles zat. Ga naar Curaçao. Heb daar een bananen plantage waar ik de hele dag ga plukken. En soms eet ik een banaantje natuurlijk. Aan alle lezers van Volendam Nieuws, bedankt voor alle inzet en de steun die ik de afgelopen jaren mocht ontvangen van jullie. Ik was niet altijd even helder en vriendelijk, maar had het beste met iedereen voor. Het gaat u goed. Vaarwel.

Tineke van der Lindens-Kats

2024-05-07 10:13:04

Weet iemand of er nu met of zonder blauw vogelpak wordt opgetreden? 

Veronique van den Haaklers

2024-05-07 13:00:40

Je hebt natuurlijk verschillende soorten billen waar je bij de plastiek uit kunt kiezen. Platte zijn het minst in. De maan vormige zijn ook minder gevraagd. De stevige, ietswat plompe modellen worden door de partner vaak het meest geapprecieerd. Daar is vaak ook een leuke korting op te bedingen. Los van de extra twee jaar garantie die je kunt afkopen voor een leuk bedrag. 

A.S. Hardeveld

2024-05-07 16:29:20

Wat een onderbroekenlol brengen jullie hier: Veronique, José, Karin, Sakoentela, en .............. alles één persoon die zich de hele dag verveelt, zielig is en een nutteloos figuur is.

A.S. Hardeveld

2024-05-07 16:46:16

Excuus beste mensen, ik schoot even uit mijn slof. Ga gerust uw gang op dit open platform. Ik heb me bemoeid met zaken die mij niet aangaan en scheer iedereen onbedoeld over één kam. Dit is niet zoals het hoort. Sorry.

A.S. Hardeveld

2024-05-07 17:15:21

Ter aanvulling: komt door de ruzie met mijn vrouw!

Reactie op bovenstaande schrijver! Een onderbelicht aspect van dit schrijven: de eenzaamheid deze schrijver onder steeds weer een andere naam!

2024-05-07 17:54:31

Reactie op bovenstaande schrijver!

Een onderbelicht aspect van dit schrijven: de eenzaamheid deze schrijver onder steeds weer een andere naam!

Uw reactie


Sportweddenschappen zijn big business in Nederland, met meer dan 2 miljard euro die jaarlijks in online casino's wordt ingezet. Deze activiteit is toegenomen omdat Nederlandse spelers zich steeds meer op hun gemak voelen bij het wedden met hun computer. Bovendien is er met de opkomst van de technologie een toegenomen belangstelling voor goede online casino's die gratis spins zonder storting Nederland aanbieden. Naast traditionele sporten zoals voetbal en basketbal, kunnen Nederlandse gokkers nu ook weddenschappen afsluiten op allerlei andere evenementen, waaronder paardenraces, darts en zelfs eSports-toernooien. Tegenwoordig bieden veel Nederlandse online casinosites sportweddenschappen aan als een van hun belangrijkste attracties. Nederlandse spelers zijn vooral dol op weddenschappen op wedstrijden tussen Europese topcompetities, zoals Premier League clubs Manchester City en Chelsea of Bundesliga Borussia Dortmund tegen teams uit lagere divisies. Ze wedden ook graag op losse wedstrijden of series met bekende sporters of teams uit andere landen.

Akár egy lakos, aki naprakész szeretne maradni a városban zajló eseményekr?l, vagy egy kíváncsi utazó, aki a régió gazdag történelmébe szeretne betekintést nyerni, ez a webhely digitális útmutatóként szolgál Edam-Volendam lényegéhez. A rengeteg információ között harmonikus egyensúlyt ér el a weboldal, amely a magyar 22bet casino dinamikus világának felfedezésére hívja a szórakozás iránt érdekl?d?ket. Miközben helyi híreket néz az oldalon, merüljön el az online játékok izgalmas univerzumában. Számos online platformjátékkal és fogadási lehet?séggel a 22bet casino a szerencsejáték varázslatos vonzerejét hozza a képerny?re. Tegyen egy utazást a hagyományos asztali játékokon, a modern játékgépeken és egy izgalmas él? osztói élményen keresztül. Ahogy az Edam-Volendam gazdag örökséget testesít meg macskaköves utcáin, a 22bet casino a véletlen örömét testesíti meg, így a webhely kett?s menedéket nyújt az információkeres?k és a szórakozás számára.

Casino's hebben de laatste tijd aan populariteit gewonnen, vooral online casino's. Dit komt door een aantal redenen, waaronder het feit dat ze handiger zijn dan fysieke casino's en dat ze een spannende gokervaring bieden, waarover u meer kunt vinden op https://onlinecasinosnl.com/casino-bonus/. De stad Nieuw-Volendam is geen uitzondering op deze trend, en er zijn nu verschillende online casino's beschikbaar voor spelers daar. Bezoekers kunnen een verscheidenheid aan online casino's vinden die spellen aanbieden zoals gokkasten, roulette, blackjack en poker. Naast online casino's zijn er ook veel goede fysieke casino's die goed verlicht zijn en ruime gokruimtes hebben met comfortabele stoelen en tafels. Sommige casino's hebben ook grote LCD-schermen waarop de actuele speluitslagen te zien zijn. Online casino's zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en de stad heeft verschillende opties voor spelers. Of u nu op zoek bent naar een veilige en beveiligde online casino ervaring of uw geluk wilt beproeven op enkele van de grootste en beste merken in de business, u zult vinden wat u nodig heeft in Nieuw Volendam.


Nieuw-Volendam in beeld


Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Laatste vacatures

Meest gelezen

Laatste reacties

text ankor text

Ook hier adverteren?
Weer

 

Poll

Dowiedz si? o najnowszych wydarzeniach w Edam-Volendam, od wydarze? spo?ecznych po polityk? miejsk?, aby nad??y? za biciem serca tego malowniczego regionu. Ale emocje na tym si? nie ko?cz? – dla tych, którzy szukaj? innego rodzaju przygody, nasza platforma p?ynnie ??czy geograficzne podzia?y, daj?c wgl?d w legalne kasyno polska. B?d? na bie??co z dynamicznym krajobrazem gier hazardowych w kasynach, zmianami regulacyjnymi i ofert? rozrywkow? w Polsce. Od ol?niewaj?cych ?wiate? warszawskich kasyn po strategiczn? atrakcyjno?? sto?ów do blackjacka i pokera, nasza strona internetowa informuje Ci? o kwitn?cej bran?y legalne kasyno polska. Niezale?nie od tego, czy jeste? urzeczony beztroskim urokiem Edam-Volendam, czy kuszony t?tni?cym ?yciem ?wiatem polskich kasyn, nasza strona internetowa b?dzie dla Ciebie miejscem, w którym znajdziesz ró?norodne informacje i do?wiadczenia.