
Het gebruik van smeltkaas: dit moet je weten
Als je werkzaam bent in de voedselindustrie, dan is het natuurlijk logisch dat je gebruikmaakt van smeltkaas. Je kunt het namelijk voor verschillende gerechten gebruiken, zeker als je werkzaam bent in de horeca. Smeltkaas is onmisbaar, maar het is wel goed dat je dit op een juiste manier gaat gebruiken. Er zijn een aantal punten die je moet weten als je smeltkaas wil gaan gebruiken. Hieronder lees je precies wat je moet weten over het gebruik van smeltkaas.
Wat is smeltkaas precies?
Om te beginnen is het natuurlijk verstandig om te kijken wat smeltkaas precies is en wat je ermee kunt gaan doen. Zo kun je in je horecazaak veel gebruik gaan maken van smeltkaas. Smeltkaas is kaas dat voor die tijd al is geproduceerd, op die manier is het langer houdbaar, smelt het op een goede manier in de gerechten en heb je alsnog de beste smaak te pakken. Smeltkaas productie is daarom erg prettig voor je horecabedrijf of je voedselketen waar je werkzaam bent. Wel is het prettig als je werkt met een vaste leverancier. Zo kun je gemakkelijk een kijkje nemen bij St-paul.com. Zij zijn een specialist in het maken van smeltkaas die goed is voor je bedrijf en waar je zeker wat gerechten mee kan maken.
Voordelen van smeltkaas
Er zitten een aantal voordelen aan verbonden als je wilt gaan werken met smeltkaas. Zo is de smeltkaas makkelijk te verwerken in warme gerechten. Dit is fijn als je daar meer werkt, je hoeft niet lang te wachten tot de kaas is gesmolten. Verder heeft de smeltkaas ook altijd een consistente smaak. Zo smaakt elk gerecht hetzelfde en hoef je je geen zorgen te maken over een klonterige structuur door de kaas. Daarnaast is het lang houdbaar. Je kunt dus lang doen met smeltkaas, waardoor je het ook minder snel weg hoeft te gooien.
Verschillende soorten smeltkaas
Als laatste is het goed om te weten dat er veel verschillende soorten smeltkaas zijn, het komt namelijk in verschillende vormen. Het kan dus verschillen per gerecht wat voor smeltkaas je nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld smeltkaas in de vorm van plakken. Dit is ideaal als je tosti’s wil verkopen of juist burgers. De plakken smelten gemakkelijk en het zorgt ervoor dat het een geheel wordt. Daarnaast heb je ook smeltkaas in de vorm van vloeibare kaas. Dit kun je gebruiken als saus, of als smeersel voor op brood. Als laatste heb je natuurlijk de geraspte vorm, die je kunt gebruiken voor pizza’s of schotels uit de oven.