Vandaag geopend: 08.00 - 10.00

Handbaldames 1 wint van PSV

Met een eindscore van 36-20 tegen PSV Eindhoven hebben de dames een grote stap gezet richting lijfsbehoud in de Eredivisie. Onder leiding van een geheel nieuwe staf en de recent aangetrokken oud-international Ailly Luciano werd het een mooie avond voor de Volendammers.

Hoewel de start van de wedstrijd wat stroef verliep, na een 1-3 en 5-7 achterstand, was Volendam daarna de bovenliggende partij en onder de tijdelijke leiding van invalcoach Maurits van Buren en assistent Tom Schilder stond Volendam met de rust al op een 14-9 voorsprong.

In de tweede helft stond de verdediging als een huis wat resulteerde in veel break-outs. Hoewel PSV probeerde terug te vechten, slaagde Volendam erin om de voorsprong nog flink uit te breiden. Met uitzonderlijke prestaties van keepster Femke Reus en het middenblok-duo July Kemper en Jaimy Mens, stond het scorebord met nog vier minuten te spelen op 27-15 in het voordeel van Volendam. De eindstand was uiteindelijk 36-20.