Algemeen

Indrukwekkende Allerzielenviering St. Vincentius kerk

Woensdag 2 november was het Allerzielen. In de hele katholieke wereld worden dan de overleden parochianen van het afgelopen jaar herdacht. Maandag werd de viering gehouden in de Mariakerk en woensdag werd deze mis gehouden in de Vincentiuskerk met aansluitend de zegening van de graven op het kerkhof.

 

Twee priesters gingen voor in deze weer indrukwekkende H. Mis, namelijk pastoor Stomph en kapelaan Goos en de prachtige zang werd verzorgd door het herenkoor. Vóór het altaar stonden zo ‘n 200 brandende kaarsen, symbool voor diegenen die zijn overleden in de periode vanaf november 2021 tot en met oktober 2022.

 

De kaarsen waren voorzien van de namen van de overledenen en de nabestaanden mochten deze na de mis meenemen. Al ruim voor het einde van de mis waren de medewerkers van Nicodemus Uitvaartverzorging bezig de vele honderden lampjes aan te steken. Na de mis werden deze lampjes door nabestaanden naar hun geliefden op het graf gebracht. Het koor zong nog enkele passende liederen en Cees de Wit verzorgde de zegening van de graven.

|Doorsturen

Uw reactieNieuw-Volendam in beeld


Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Laatste vacatures

Meest gelezen

Laatste reacties