Vandaag geopend: 08.00 - 10.00

Weer complimenten maar geen punten voor zaalvoetballers

De jonge ploeg van coach Hjalmar Hoekema maakte het de koploper van de eredivisie heel lastig. Net zoals vorige week tegen Tigers Roermond lukte het ook nu tegen Lusitanos weer net niet.

n

Volendam begon goed aan de wedstrijd en kwam na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Rijk Schilder. De bezoekers uit Amsterdam namen het initiatief over en namen een 1-2 voorsprong. Een afstandsschot van Braspenning in de kruising betekende een 2-2 ruststand.
In de tweede helft was het Colin Tuijp die met een wereldgoal de hal op zijn kop zette, maar de voorsprong kon helaas niet lang worden behouden.

Met een frommelgoal kwam Lusitanos weer gelijk en toen even later een vrije trap door de muur ging leek de wedstrijd gespeeld. Volendam rechtte de rug, een speler van Lusitanos kreeg rood en in de twee minuten overtal kreeg Volendam nog wel vier kansen maar helaas werd er geen een benut. De gasten vierden de overwinning alsof zij de Europacup hadden gewonnen en dat was het grootste compliment voor Volendam.