Algemeen

Afrika specialist Matoke Tours haalt Afrika naar Volendam toe

Afrikaanse ceremonies versus Volendamse tradities

De lente van 2020. Die beloofde zoveel goeds. Maar helaas voor iedereen kwam Corona om de hoek kijken. Zo liep alles nét even anders. Zo ook voor Britt en Lynn. Deze meiden zouden samen met Afrika specialist Matoke Tours door Oeganda, Kenia, Tanzania en Zanzibar toeren. Een reis waar ze al maanden vol verlangen naar uitkeken.

Matoke Tours en Britt en Lynn lieten het hier niet bij zitten en kwamen op een idee! Als we nu even niet naar Afrika kunnen, waarom halen we Afrika dan niet ‘tijdelijk’ naar Noord-Holland toe? Met een paar ‘kleine’ aanpassingen, kunnen we zo deze mooie Afrika momenten gewoon in Nederland beleven!
En zo ontstond het idee voor ‘Matoke Moments’. Een serie online avonturen waarbij ‘typisch’ Afrikaanse rituelen op ludieke wijze worden beleefd, maar dan wel in de eigen Hollandse provincie.

Haring proeven, stoofaal bereiden, klompendansen en paling roken
Britt en Lynn produceerden samen met Matoke Tours vier afleveringen van ‘Matoke Moments’. In de aflevering van deze week gaan Britt en Lynn een aantal typische Afrikaanse ceremonies vergelijken met de oud Hollandse tradities in Volendam. Zo gaan de meiden klompendansen, haring proeven, paling roken en stoofaal bereiden bij palingrokerij 'Smit Bokkum' en lopen ze als klap op de vuurpijl ook nog eens Jan Smit tegen het lijf.
In de andere afleveringen van Matoke Moments wordt onder meer gesnorkeld in de Waddenzee bij Texel (oefenen voor Zanzibar) en wordt de Big 5 gespot in Brabant (als voorbereiding op een safari in Tanzania).
Paul Gevers, directeur van Matoke Tours, kwam op dit idee nadat hij merkte dat Britt en Lynn, net zoals veel van zijn andere klanten, flexibel waren toen ze hoorden dat de Afrika reis niet kon doorgaan vanwege Corona. “Vrijwel al onze klanten zijn bereid om de geboekte Afrika reizen om te boeken naar 2021. Dat gaf ons zoveel positieve energie dat we besloten om het negatieve sentiment rondom Corona en vakanties om te zetten in iets positiefs en vrolijks.”
Matoke Tours roept samen met Britt en Lynn dan ook iedereen op wiens reis nu niet door kan gaan: oefen vast je reis, je activiteiten of de tradities van het land waar je heen zou gaan. De reismomenten die je zou beleven: beleef ze alvast in Nederland. Dan ga je straks écht goed voorbereid naar Afrika of je andere verre reisbestemming en dan wordt het daar dubbel genieten!
Alle afleveringen zijn terug te vinden op de website van Matoke Tours: www.matoketours.nl/matokemoments

|Doorsturen

Uw reactie