Algemeen

Grote ravage na nachtelijke inbraak bij Juwelier Piet Schilder

In de nacht van maandag op dinsdag vond omstreeks 05.30 uur een inbraak plaats bij Juwelier Piet Schilder aan de Haven. Vóór de juwelierszaak was een auto gereden en op het dak staand van de wagen werd een klimtouw aan de gevel bevestigd. Een bovenraam werd ingeslagen en daardoor zijn de inbrekers naar binnen geklommen.

Tegen de balustrade in de zaak werd een ladder geplaatst, waarmee de inbrekers naar beneden konden klimmen om in de juwelierszaak te komen. Er is binnen een grote ravage aangericht. De ramen van de enkele vitrinekasten en de toonbank zijn stukgeslagen en de horloges en sieraden die erachter lagen zijn weggegrist. De vloer lag bezaaid met glasscherven.
In korte tijd moet de kraak gepleegd zijn. Wat er precies vermist wordt, was dinsdagmorgen nog niet bekend. Rond 06.00 uur cirkelde een helikopter boven Volendam en werd door de politie een zoekactie opgezet om de daders op te sporen. Dinsdagmorgen kwam de recherche om een onderzoek in te stellen. 
Getuigenoproep
Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Volendam. Heeft u in de nacht van maandag op dinsdag iets verdachts gezien of gehoord of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900 8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

|Doorsturen

tjaptjoy

2017-01-24 12:33:26

Volgende keer een dummyhorloge met gps er in ertussen leggen en waarschuwen dat een deel van de sieraden gps bevat. Probleem opgelost of de daders in ieder geval snel gevonden.

Jeroen

2017-01-24 17:34:53

Of een rook machine aanschaffen zodat ze niks zien tijdens de inbraak en hierdoor minder tijd hebben om alle ruiten in de slaan en rustig te gaan shoppen

Uw reactie