't Bottertje
Lid worden
't Bottertje
Lid worden

Algemeen

Bedrijf in Beeld

Voor Eigen Label is niets te gek

Crelis Schilder start samen met twee partners een nieuw bedrijf: ‘Sky is écht de limit’

Om zijn klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn, besloot Crelis Schilder een samenwerking aan te gaan met grafisch ontwerper Frank Moos en kledingexpert Raffi Yelkenci. Na ruim vijftien jaar als eigenaar van FaCS Trading heeft de Volendammer samen met zijn twee nieuwe partners het bedrijf Eigen Label opgericht. Sinds twee maanden zijn ze up & running. ,,We hadden met FaCS al een enorm aanbod van producten en diensten. Maar bij Eigen Label is de sky écht de limit.”

‘Door samen aan één geheel te werken,
hebben we een completer productaanbod’

Schilder beschikte met FaCS Trading over een Volendamse groothandel in relatiegeschenken, dartspullen, sportprijzen en promotieartikelen. Hij groeide in de loop der jaren uit tot een begrip in Nederland, met een eigen showroom en een totaal van zo’n 700 klanten. Maar de ras-ondernemer wilde nóg meer en bovenal beter. Zo kwam uiteindelijk Eigen Label op zijn pad. ,,Dit is gewoon een unieke kans voor ons alle drie om de volgende stap in onze ontwikkeling te zetten”, vertelt Schilder. ,,Frank, Raffi en ik werkten al een paar jaar samen als aparte bedrijven, konden zowel privé als zakelijk goed met elkaar overweg en zijn ambitieus. Door samen aan één geheel te werken, hebben we veel kortere lijnen en een completer productaanbod. Dat is enerzijds prettiger en voordeliger voor de klant. Anderzijds hebben we nu ook de mogelijkheid om te groeien.”
Volumes
Eigen Label is een typisch alles-onder-één-dak-bedrijf. De onderneming levert alle producten en diensten op het gebied van merchandising, promoties, relatiegeschenken, werkkleding en zelfs eigen kledinglijnen in fashion en sport. ,,Simpel gezegd kan een bedrijf voor alles bij ons terecht”, vertelt mede-eigenaar Frank Moos. ,,Wij verzorgen ieder aspect van de behoeften van onze klanten. We ontwerpen logo’s en kleding. We doen productontwikkeling en afwerking. We kunnen de logistiek verzorgen. Je kunt het zo gek niet bedenken.”
Schilder: ,,We hebben nu bijvoorbeeld een klant die bezig is met zijn eigen sportkledinglijn. Maar morgen staat er weer iemand voor de deur die op zoek is naar bedrukte vlaggen, pennen, dartpijlen, relatiegeschenken of promotionele T-shirts. Het mooie is ook dat we onze producten in relatief lage aantallen kunnen leveren. Waar de meeste bedrijven beginnen met 400 of 500 stuks, beginnen wij bij 50. Op die manier kan het ook voor de particulier aantrekkelijk zijn.”
Raffi Yelkenci: ,,Kleine, snelle orders produceren wij zelf in Nederland en België en voorzien we waar nodig van bedrukkingen, borduursel, labeling, inpakwerk of stikwerk. Grote ordervolumes verwerken we professioneel, flexibel en snel in samenwerking met onze betrouwbare partners in Europa en het Verre Oosten. Voor de bijzonder hoogwaardige collecties vertrouwen we op experts uit Portugal en Turkije.”
Nike & Björn Borg
Yelkenci, Schilder en Moos weten waarover ze praten. Ze hebben alle drie een behoorlijke schat aan ervaring. Zo heeft Yelkenci een verleden bij topmerken als Nike en Björn Borg. Schilder werkt naast veel lokale bedrijven en organisaties ook voor Paradiso en de Johan Cruyff Foundation & Institute. Moos voerde als grafisch designer projecten uit voor onder meer V&D, O’Neill en ook Björn Borg. Schilder: ,,We zijn drie totaal verschillende personen, maar het klikt heel goed tussen ons. We kunnen alle drie iets anders, werken op onze eigen manier, maar kijken toch met een frisse blik naar elkaars specialismen. We zijn echt complementair aan elkaar, zoals dat zo mooi heet. Dat is fijn voor de klant, maar ook voor onszelf. Je horizon wordt automatisch verbreed.”
Yelkenci en Moos hebben hun werkplek al verhuisd naar Volendam. Het voormalige kantoor van FaCS aan de Dieselstraat wordt momenteel vernieuwd en net als de werkbusjes veranderd in de huisstijl van Eigen Label. Schilder: ,,In die zin verdwijnt FaCS dus na vijftien jaar uit het straatbeeld, maar de persoon erachter en het productaanbod van dit bedrijf blijft gewoon bestaan onder de vlag van Eigen Label. Het wordt alleen wat uitgebreider en dus gemakkelijker voor de klant. Alleen maar voordelen.”

‘Simpel gezegd kan een bedrijf
voor alles bij ons terecht’

Doordat de website van Eigen Label goed vindbaar is op Google, gaat het hard met de naamsbekendheid. Yelkenci: ,,We worden heel snel gevonden en het voordeel van ons bedrijf is dat we veel sneller reageren op vragen van de klant dan de meeste grote firma’s. Daardoor hebben we een voorsprong. Verder hebben we gezamenlijk meer dan vijftig jaar ervaring, wat uiteraard tot een flink netwerk heeft geleid.”
Moos: ,,In onze branche begint de topdrukte doorgaans pas in de tweede helft van het jaar, maar wij zijn nu al volop bezig. Hopelijk kunnen we die lijn vasthouden.”

Showroom Eigen Label
Dieselstraat 4 (naast Succes),
1131 JZ, Volendam
Telefoon: 0299-351 702
Email: verkoop@eigenlabel.nl
Website: www.eigenlabel.nl
Binnenkort online: www.dartshop-volendam.nl en www.sportprijzenvolendam.nl

‘Waar de meeste bedrijven beginnen
met 400 of 500 stuks, beginnen wij bij 50’

|Doorsturen

Uw reactie