Vandaag geopend: 08.00 - 17:30

Voorkom deze valkuilen bij je webshop

Als je een webshop begint, dan ben je ongetwijfeld goed voorbereid. Je hebt je bijvoorbeeld op de markt georiënteerd, weet welke producten je het beste kan verkopen en ga zo maar voort. De fundamenten heb je als professional natuurlijk in orde en uiteraard heb je ook een passie voor de producten binnen de branche die je verkoopt. Maar het is goed om te weten dat er voor elke webshop ook bekende valkuilen zijn. Iets waar in principe elke webshop mee te maken kan krijgen en het is goed om jezelf bewust te zijn van deze valkuilen. 

Fraude voorkomen

Wanneer je denkt aan een webwinkel beginnen en fraude, dan wordt al snel gedacht aan de webshop die fraudeert. En natuurlijk komt dat wel voor. Dat webshops bijvoorbeeld geen spullen leveren. Maar in het hedendaagse tijdperk is dit gelukkig relatief goed geregeld, omdat een webshop die kwaad in de zin heeft al snel wordt blootgesteld. Ze hebben dan bijvoorbeeld geen keurmerken, krijgen negatieve recensies en ga zo maar voort. 

Maar als webshop zelf kun je uiteraard ook met fraude te maken krijgen en dat komt vaker voor je dan je denkt. En er zijn dan ook verschillende vormen van fraude. Enerzijds kun je denken aan zogenaamde pakketfraude. Dat een klant zegt dat een product niet is aangekomen, terwijl dit wel het geval is en de klant dan vervolgens het aankoopbedrag terug gaat eisen. Dit lijkt op een kleine vorm van fraude, maar dat is zeker niet het geval wanneer het om waardevolle producten gaat. Dan kan het al snel om duizenden, zo niet tienduizenden euro’s gaan. 

Maar er zijn ook andere vormen van fraude. Denk aan creditcardfraude, accountovername, driehoekoplichting, bestellingen onder valse namen en ga zo maar voort. Het is belangrijk om fraude te voorkomen en gelukkig kan CCV Shop je daar ook mee helpen. 

Je aan de regels houden 

Dan is het vervolgens belangrijk om je als webshop aan de regelgeving te houden. En dit gaat helaas vaker mis dan je denkt, zeker bij bepaalde producten en wanneer je zaken gaat doen buiten Nederland. Dan heb je namelijk niet alleen te maken met de nationale regels van Nederland, maar ook met die van het land waar je aan verkoopt en, als het een EU-land is, ook nog met die regelgeving. Een voorbeeld: verpakkingswetgeving, voorwaarden omtrent de handleidingen bij gevaarlijke producten en ga zo maar door.

Verzin een goede domeinnaam

En dan nog even een laatste belangrijke tip: onderschat niet hoe belangrijk een goede domeinnaam is. Deze moet catchy zijn en gelijktijdig gemakkelijk in te typen en uit te spreken. Een dergelijke domeinnaam verzinnen is best een uitdaging in deze tijd, dus denk er ook goed over na. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?