Algemeen

Verkeerspaal in centrum Volendam blijkt bron van ongevallen

Vorige week donderdag werd hij ondanks zijn korte bestaan voor de zoveelste keer vervangen. ,,Dit is minstens de vijfde auto die tegen de verkeerspaal aanrijdt”, reageert buurtbewoonster Nel Sier. ,,De verzinkbare paal is eind juli geplaatst, maar is sindsdien een bron van verkeersongevallen.”

 

,,De gemeente wil onder meer de Zeestraat en het Europaplein autoluw maken. Daar kan ik alleen maar begrip voor opbrengen. Ik ben dus zeker niet tegen deze paal, maar hij moet verplaatst worden. Dit is onveilig én onpraktisch”, doelt Topsy-eigenaar Peter Groot op de locatie van de paal.

Wanneer de paal niet verplaatst wordt zullen volgens Peter en Nel de botsingen en de bijbehorende schade blijven oplopen. De paal staat immers pal om een hoek, is vanwege de bosjes en een elektriciteitskast niet duidelijk te zien én staat naast een verkeersbord dat een verplichte rijrichting aangeeft.

|Doorsturen

Gaar van Gerrit Keizer

2021-09-01 14:42:57

Volgens mij is de bron niet deze paal, maar de Volendammer dwazen met wazen (voor de ogen). Erg veel gas geven zonder te kijken wat er voor je gebeurt, is heel erg hot momenteel. Vooral onder de Volendammer huisvrouwtjes in veel te grote auto's. De telefoon is veel belangrijker. Maar goed, op deze locatie is het voornamelijk materiële schade. Dat kan ook anders uitpakken, bijvoorbeeld op de Grote Ven. Ook daar zie je ze scheuren, minstens 60-70 km/u met de ogen naar beneden gericht. En vol gas houden natuurlijk, want er mag geen seconde verloren worden. Op die weg gaat binnenkort een ernstig ongeluk gebeuren, let op mijn woorden.

Uw reactie