Algemeen

Vormselviering in de Sint Vincentiuskerk

Donderdagavond zat de Vincentiuskerk bomvol tijdens de Vormselviering voor de kinderen van de Jozefschool, ’t Kofschip en de Blokwhere. Tijdens deze feestelijke viering, waarin de zang verzorgd werd door het koor Forever Young, werden in totaal 68 jongens en meiden gevormd.

 

Door de Vormelingen werd enthousiast meegezongen met enkele liederen. De kerk was mooi versierd en boven het altaar hingen “wolkjes” aan een koord met daarin de foto’s van de Vormelingen.

Ook dit keer was Bisschop Hendriks naar Volendam gekomen om samen met Pastoor Stomph de kinderen het sacrament van het Vormsel toe te dienen met het H. Chrisma. Samen met de ouders liepen de kinderen naar het altaar, waar ze gevormd werden. Hierna konden de Vormelingen hun naam noteren in het Parochieboek.

|Doorsturen

Mirjam Pouw

2020-06-03 10:22:18

In deze onrustige tijd een "bomvolle" kerk lijkt mij een onverstandige keuze geweest. Helemaal nu beweerd wordt dat er in Volendam een ergere uitbraak van corona is dan elders. Tot nog toe mochten we, dacht ik, met 30 mensen in één ruimte. Als ik de foto's zie waren dat véél meer mensen!!! Ik wil niet ziek worden (hoe mild het ook mogen zijn, dat weet ik n.l. niet van te voren), ik wil ook minder strenge regels maar pas als dat verantwoord is, ik wil wèl graag op vakantie. Ik begrijp deze keuze van een bomvolle kerk niet.

Lida

2020-06-05 16:20:31

Mevrouw Pouw, misschien moet u in het vervolg even uw leesbril opzetten, scheelt misschien, want dit is namelijk een oud bericht van vóór de corona.

Mark Veldhuizen

2020-06-05 21:25:21

Zowel de eerste communie vieren, alsmede de heilige Vormselvieringen,zijn,tot nader order, uitgesteld,ja,er mogen, inderdaad,maar,alleen,volgens, afspraak,30 mensen aanwezig zijn,in de kerk.

Mirjam Pouw

2020-06-08 13:30:09

Lida, je hebt helemaal gelijk, zo stom. Toen was er nog net geen "lockdown". Excuses!

Uw reactie