Algemeen

Verkeersexamen voor leerlingen Volendamse basisscholen

Vrijdagmorgen vond het verkeersexamen plaats voor alle kinderen van de groepen 7 en 8 van de Petrus, ‘t Kofschip, Jozefschool en de St. Vincentiusschool. Het examen van vorig jaar kon vanwege corona geen doorgang vinden.

 

De start was vrijdag bij het oude politiebureau aan de Deimpt. Alle leerlingen kregen een oranje hesje aan. Met medewerking van de medewerkers van KLAARR, de Verkeersouders en vele vrijwilligers kon het verkeersexamen worden afgenomen.

Er werd een mooie fietstocht door Volendam gereden waarbij langs de kant (verkeers)ouders toezicht hielden en de verrichtingen van de fietsende kinderen beoordeelden voor het examen. Alle leerlingen waren vrijdag geslaagd.

 

|Doorsturen

Janssen

2021-06-23 13:48:26

Ik heb nou nog nooit gelezen dat er wel eens iemand gezakt zou zijn voor dit examen. En dat verbaast me eigenlijk wel een beetje als ik de jeugd zo door het dorp zie fietsen... of snorren/brommen als ze wat ouder zijn. Bijvoorbeeld via de autorijbaan over rotondes heen (liefst langs de verkeerde kant) is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. De politie schijnt helaas andere prioriteiten dan het verkeer te hebben. Behalve als er een ernstig ongeluk gebeurt: dan staan ze er wel binnen 10 minuten met minimaal acht auto's en motoren. Maar ja, dan is het vaak al te laat.

W.Kras

2021-06-25 08:31:13

Als de kinderen het examen doen, weten ze precies wat ze waar moeten laten zien. Na het examen vallen ze vaak terug in verkeerd gedrag in het verkeer. Goed voorbeeld doet volgen maar ja zoveel goed voorbeeld valt er voor de kinderen in deze gemeente niet te zien...

Ik als leerkracht heb trouwens wel mee gemaakt dat er kinderen zakken voor dit examen.

Janssen

2021-06-25 12:45:56

En dan krijgen ze ook direct een fietsverbod, W.Kras? Wat een flauwekul, dit examen. Jij kunt er ook niks aan doen hoor. Het onderwijs loopt wel vaker klakkeloos mee met bepaalde zaken (1e communie en vormsel en zo), maar de politie zou eens een hoop van die veel te snelle en stoere scootersukkeltjes van de weg moeten plukken, die auto's rechts inhalen. En fietsers bekeuren... veel fietsers bekeuren. Vooral die domme schapen die 's avonds bij Foe de stoep blokkeren, half op de rijbaan/VOP staan en rotondes oneigenlijk gebruiken.

Jaap

2021-07-04 14:55:54

Zou ook eens fijn zijn als landelijk de voorrangsregels voor rotondes gelijk getrokken worden In de ene plaats (zoals Volendam) hebben de auto's voorrang Elders weer de fietsers Zou daarom mooi zijn als die voorragsregels overal gelijk zijn Om verwarring en ongelukken te voorkomen (of de fietsers voorrang Of de auto's voorrang) Maar niet hier zus en daar weer zo.

Uw reactie